Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Ovom prilikom se očitujem, ne zbog zastupnika Fahrudina Pecikoze nego prvenstveno zbog javnosti. Nikakvu preporuku, nikakvo pisanje niti bilo kakvo obraćanje ministrici Jasni Agić nije upućeno s moje strane. Međutim, zastupnik Pecikoza mi je u suštini dao povod da se ovom prilikom osvrnem i na prozivanja mog imena od njegove kolegice iz kluba, zastupnice Bilsene Šahman sa posljednje održane sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Nepoznati su mi razlozi takvog kontinuiranog prozivanja i linčovanja mene i ugrožavanja radnog statusa. Podsjećam da ovo nije prvi put da se insinuiranjem pitanja zastupnice i diskusijama obrušava na mene, koristeći zastupnički mikrofon i mandat. Tužno je u šta se pretvorio mandat zastupnika i kako je degradirana ta funkcija koja se koristi u svrhu ličnih obračuna po principu "pijačnog trgovanja" bez iznošenja tačnih, provjerenih činjenica i argumenata.

VEZANI TEKST - Pecikoza: Edinu je "preporučio" Kamočaji, moje kumove Merlina i Harija ne zanima funkcija direktora Službe za zapošljavanje 

Već sam jednom proživio torturu, ne tako davno, bahaćenja, ponižavanja i profesionalnog degradiranja od onih koji su bili u organima rukovođenja i upravljanja u ustanovi gdje radim, ljudi vrlo bliskih zastupnicima iz teksta. Zahvaljujući jedino reakciji predsjednika stranke navedenih zastupnika, spriječeno je dalje mobingovanje i spašene su mnoge ljudske sudbine u ustanovi jer ni sam čovjek vjerovatno nije bio upućen šta se sve radi iza njegovih leđa.

Za zastupnicu Šahman koja me proziva nikada nisam ni čuo, ne pratim njen politički rad i za mene je nepoznanica u javnom prostoru, tako je i bilo sve do nekih afera oko kojih je prozivana u medijima. Vjerujem da će građani grada Sarajeva, grada u kojem sam rođen, odrastao i u kojem živim, svakako ocijeniti na izborima rad svakog zastupnika i stranke i dati prednost onima koji su imali inicijative i konstruktivne prijedloge za poboljšanje kvalitete života svih nas.

Kao što sam i prije tako ću i sada i uvijek podnositi prijave i tužbe organima gonjena protiv onih koji kradu, ucjenjuju i čine nezakonite radnje, te bilo kakvi pritsci me neće spriječiti u tome".

Podsjetimo, Pecikoza je u izjavi za Faktor ustvrdio da se Kamočaji pismom obratio ministrici Agić, žaleći se na izbor "gospođe Emine" za v. d. direktora Službe za zapošljavanje KS, tvrdeći pritom da je Pecikoza postavlja kako bi se svetio Kamočajiu.