Ko je pratio njegov rad, kaže Arnaut a prenosi Naša stranka na svojoj web stranici, "mogao je zaključiti da je to logičan slijed stvari".

- Od novembra 2018. javno govorim da je patriotska dužnost ne ulaziti u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. Upozoravao sam da neće biti moguće izboriti suštinske promjene niti vratiti povjerenje građana u institucije sistema. Sa rušenjem Vlade Kantona Sarajevo, za koju također već 14 mjeseci govorim da predstavlja prvu vlast građana za građane, ovo je dosljedan slijed, a Naša stranka logičan izbor. To je prva stranka koja je rezolutno odbila koaliranje s nacionalnim strankama, ostala dosljedna tome čak i do mjere da je to postalo neizostavni dio njenog imidža. Odgovara mi biti dio toga. Radi se i o ideološkoj i programskoj kompatibilnosti onoga što zagovaramo - kazao je Arnaut povodom ulaska u Našu stranku.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kazao je da je Damir Arnaut sasvim sigurno jedan od "najkvalitetnijih zakonodavaca i da je ponosan što je prihvatio poziv da se pridruži timu Naše stranke".

- Ovo je prvi put na političkoj sceni Bosne i Hercegovine da neko ko je u vlasti svojevoljno odluči da bude opozicija zbog dosljednosti sebi i svom radu. Čast mi je biti u stranci koju takvi ljudi biraju. Takav čin dodatno opravdava naše postupke i ohrabruje nas da nastavimo istim putem. Javnost je upoznata koliko je gospodin Arnaut vrstan u svojoj primarnoj struci, pravu, ali i politici, što predstavlja značajno kadrovsko osnaženje za Našu stranku s kojim će biti lakše ostvariti sve za šta se zalažemo - kazao je Kojović, saopćeno je iz Naše stranke.

VEZANI TEKST -Kad stranački dres ljagu sapere: Damir Arnaut, ekspert "Slobodne Dalmacije" i potrčkalo s džointom iz "Avaza"