open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Karačić čestitao, Dudić sretan zbog prve pobjede Veleža na Pecari
Trener Širokog Brijega Toni Karačić čestitao je Veležu pobjedu rezultatom 2:0 na stadionu Pecara u jednom od derbija 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.  
18.04.2021. u 21:18
get url
text

Za Širokobriježane je utakmica počela katastrofalno, jer je Anđušić već u 2. minuti poslao loptu iza leđa Miškića za vodstvo Veleža.

- Mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom, imali smo posjed, imali smo dvije prilike za gol koje nismo iskoristili. Drugo poluvrijeme pao je ritam, protok lopte nije bio kvalitetan, nismo ni kreirali neke kvalitetne šanse. Promašili su jedan penal, jedan su pogodili, još jednom ću čestitati Veležu na pobjedi, a mi moramo nastaviti dalje - izjavio je Karačić za Arenu Sport.

- Ovo je prva pobjeda Veleža na Pecari od osnivanja Premijer lige i sigurno da je velika. Imali smo odlično otvaranje utakmice. Široki je poslije toga bio puno bolji, pritisnuo nas je. Visili smo do 35. minute. Promašili su jednu kolosalnu priliku - rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Drugo poluvrijeme smo se malo svjesno povukli, čekali kontranapad, limitirali Široki. Promašili smo jedan penal, bili smo zabrinuti, došao je drugi. Sve u svemu mislim da je pobjeda zaslužena - dodao je Dudić.

Velež već 13 premijerligaških utakmica ne zna za poraz. Rođeni su trenutno od vodećeg Sarajeva udaljeni četiri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.