open-navfaktor-logo
search
Trener Širokobriježana
Karačić zadovoljan dosadašnjim pripremama, u subotu protiv Željezničara
Ove sedmice slijede dvije nove provjere, u srijedu je na programu susret s Neretvancem, dok je protivnik Širokom u subotu Željezničar
21.01.2020. u 14:47
get url
text

Fudbaleri Širokog Brijega u punom su pogonu već dvije sedmice, a prema riječima njihovog trenera Tonija Karačića, uvjeti za trening jako su dobri, a ekipa je na visokom nivou.

- Vrijeme nas je stvarno poslužilo, igrači su maksimalno kvalitetno odradili sve treninge, a intenzitet rada na visokom je nivou. Atmosfera u ekipi je kvalitetna, igrači rade jako dobro i trude se - kazao je Karačić u razgovoru za Fenu.

Široki je već odigrao i jednu pripremnu utakmicu u kojoj su Karačićevi izabranici pobijedili hrvatskog niželigaša ONK Metković rezultatom 3:0.

- Odigrali smo prijateljsku utakmicu u kojoj smo imali kvalitetan pristup igri, iako je protivnički tim možda bio na nižem nivou kvalitete od Širokog. Zadovoljan sam da su svi moji igrači u tom susretu pokazali kvalitetu i ozbiljnost - ocijenio je Karačić.

Ove sedmice slijede dvije nove provjere, u srijedu je na programu susret s Neretvancem, dok je protivnik Širokom u subotu Željezničar.

Kada su u pitanju transferi, ekipu s Pecare u zimskom prijelaznom roku napustio je standardni stoper Dominik Kovačić, koji će karijeru nastaviti u zagrebačkoj Lokomotivi.

- Kovačić je dobio ponudu koju nismo mogli odbiti, ni mi, ni on. To je igrač koji je igrao kontinuirano, podigao je svoje sposobnosti, igrao je zapaženo i napravio transfer. To je putokaz i drugim igračima - prokomentirao je Karačić taj transfer.

Od novih imena tu su za sada obrambeni igrač Stjepan Radeljić te veznjaci Zvonimir Begić i Marin Glavaš.

- Stjepan Radeljić radi dosta kvalitetno, a dobro će nam doći i Zvonimir Begić koji svojim iskustvom može pomoći klubu i proširiti nam roster. Marin Glavaš ima dobre reference, provjerit ćemo ga u prijateljskim utakmicama koje slijede - istaknuo je Karačić.

Komentirajući navode pojedinih medija da Širokom Brijeg fali "prava špica", strateg Plavo-bijelih kazao je kako nije nezadovoljan učinkom napadača u jesenjem dijelu sezone.

- Postigli smo 25 golova u 19 prvenstvenih utakmica. To je svaka utakmica gol, nekad i više. Mene više zabrinjava koliko smo golova primili. Mislim da sigurno može kvalitetnije, ali to ne ovisi samo o napadačima. Dražen Bagarić zabio je šest golova i to su bili golovi ili za vodstvo ili za pobjedu. Svoj doprinos moraju dati i drugi igrači, a ja očekujem da ćemo u proljetnom dijelu sezone i tu biti kvalitetniji - ustvrdio je Karačić.

Široki će početak drugog dijela sezone dočekati na sedmom mjestu Premijer lige BiH s 27 bodova, a kako su ranije najavili čelnici kluba s Pecare, osnovni cilj je izboriti izlazak u Evropu.

Pored prvenstva Široki će imati priliku i Kupu BiH gdje je takmičenje došlo do četvrtfinala. Susreti četvrtfinala Kupa igraju se 4. marta, a Široki će ime svog protivnika saznati u februaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.