Vulin je to izjavio u odgovoru na tvrdnju bivšeg komandanta Kosovskih sigurnosnih snaga Kadrija Kastratija koji je naveo da ima informacije da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da bi ih doveli na sjever Kosova.

- Prema nekim informacijama koje imam, Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da ih dovedu na sjever Kosova, a za ovu grupu je zadužen general Diković. Ako dođe do destabilizacije u Bosni, isto automatski počinje na sjeveru Kosova i krajnji cilj Srbije je da napravi Veliku Srbiju - izjavio je Kastrati za televiziju Klan Kosova.

Vulin je naveo da kosovski Albanci, kada iz njih "progovori strah i nečista savjest", počnu da "lupetaju o srpskoj agresiji i ruskoj opasnosti".

- Ni predsjednik Vučić ni ja ne spremamo i ne tražimo ruske dobrovoljce. Da Srbija hoće da se silom vrati i na sjever i na jug Kosova, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na Kosovu - dodao je Aleksandar Vulin.

Prema njegovoj procjeni, takve tvrdnje treba da posluže kao razlog NATO-u da "još jednom podigne oružje i vodi rat koji Albanci sami nikada nisu mogli da dobiju, baš kao što sami nisu mogli da naprave ni državu".