open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Katastrofalna greška Bičakčića, Havertz nastavio golgetersku seriju u derbiju kola
Derbi 27. kola Bundeslige između Borussije M'gladbach i Bayer Leverkusena, timova koji su prije ovog susreta zauzimali treći u četvrtu poziciju, pripao je gostima rezultatom 3:1.
23.05.2020. u 17:27
get url
text

Apotekari su poveli u sedmoj minuti kada je Bellarabi dobro proigrao mladog Havertza koji pogađa za 0:1 i tako nastavlja golgetersku seriju iz prošlog kola u kojem je postigao dva gola.

VEZANI TEKST - Velikom greškom Bičakčić kumovao izjednačujućem golu Paderborna

S minimalnom prednošću gostiju okončano je prvo poluvrijeme utakmice koja se igrala pred više od deset hiljada kartona na kojima su bila oslikana lica navijača domaćeg kluba koji su za to platili po deset eura.

Sedam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno fudbalerima Borussije da izjednače. Odličnu loptu Plee u gol je pretvorio Thuram.

Ipak, samo šest minuta kasnije Havertz je uz malo sreće bio precizan s bijele tačke za 1:2. Sam penal sigurno će biti predmet rasprave jer je situacija bila dosta sporna. Konačnih 1:3 postavio je Bender u 81. minuti meča.

Golove s utakmice Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen pogledajte OVDJE.

Povratak u startnu postavu Hoffenheima neće po dobrom pamtiti bh. reprezentativac Ermin Bičakčić. Nakon što je njegov tim stigao do ranog vodstva u četvrtoj minuti utakmice na gostovanju kod Paderborna, naš defanzivac je loše odigrao jedan pas, a njegovu veliku grešku na pravi način je iskoristio Srbeny i pogodio za 1:1 u devetoj minuti susreta. Ovaj rezultat nije se mijenjao do kraja. Rifata Kapića nije bilo u sastavu Paderborna.

Golove s utakmice Paderborn - Hoffenheim pogledajte OVDJE.

Guerreira i Hakimija slavila u gostima kod Wolfsburga s 2:0 na dan kada je ovaj tim prije tačno 11 godina osvojio jednu titulu prvaka Njemačke predvođen Edinom Džeko i Zvjezdanom Misimovićem.

Bundesliga, 27. kolo:
Borussia M'gladbach - Bayer Leverkusen 1:3
Freiburg - Werder Bremen 0:1
Paderborn - Hoffenheim 1:1
Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.