Za novog direktora KJP ZOI'84 imenovan je Kenan Magoda.

Kako su naveli iz ovog javnog preduzeća, Magoda na ovu poziciju dolazi sa mjesta izvršnog producenta Sarajevo Film Festivala i generalnog menadžera marketinške agencije.

Završio je Fakultet za sport i tjelesni odgoj.

- U uspješnoj menadžerskoj karijeri vodio je kompanije iz oblasti komunikacija i prodaje. Široj javnosti je poznat i kao direktor RK Bosna iz najuspješnijeg perioda ovog kluba koji je zlatnim slovima upisan u historiju BH sporta – navode iz ZOI-ja.

Magoda je istakao da je rado prihvatio izazov da kao menadžer ovo preduzeće izvuče iz krize.

- Iako je ZOI preduzeće koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji, sa velikim finansijskim problemima, kadrovskim nedostacima, ali i brojnim nepravilnostima u poslovanju koji su osnovni uzrok ovakvog stanja, želim od njega da napravim ozbiljnu tržišno orijentisanu kompaniju, na ponos svim građanima Kantona Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine – naveo je Magoda ističući da je svjestan da neće biti lako.

-Ja sam kao finansijski nezavisan čovjek spreman na predan rad kako bi zacrtano bilo ispunjeno. Nemam sumnje da ćemo uspjeti u tome, i uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, ali i svih građana koji godinama gledaju stagnaciju i propadanje olimpijskih simbola našeg grada. Primarni cilj će biti uspostava potpune transparentnosti u radu ZOI'84. U prvim danima mandata ćemo napraviti analizu trenutnog stanja u preduzeću i sve informacije podijeliti sa građanima – navodi se u saopćenju nove Uprave.

Javno preduzeće ZOI'84 osnovano je, ističe Magoda, kako bi njegovalo i gradilo brend zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu prije 35 godina, koje osim suvenira u gradu, ni na koji način nisu njegovane.

- Želja mi je da ove istinske vrijednosti vratimo kroz rad ZOI'84 te da ponovo zažive na našim Olimpijskim planinama. Najljepši resursi ZOI-ja postali su komercijalno dostupni samo onima sa trostruko većim primanjima od prosječnih. Daleko više možemo ponuditi i lokalnom stanovništvu i turistima, najprije sanirajući greške koje su se godinama nakupljaje u radu ovog preduzeća, a onda i postavljanjem novih principa u skladu sa važećim međunarodnim standardima - istakao je Magoda.

Dodao je da generacije rođene u vrijeme i nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu trebaju preuzeti odgovornost u stvaranju budućih uspjeha u svim segmentima društva.