open-navfaktor-logo
search
Irfan Can suspendovan
Kenan Pirić staje na gol Goztepea, klub kupuje Roman Abramovič?
Kenan Pirić, golman fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon reprezentativne pauze trebao bi stati među stative turskog prvoligaša Goztepea.
23.03.2022. u 11:20
get url
text

Nekadašnji prvotimac Slobode i Zrinjskog zimus je stigao u Tursku iz grčkog Atromitosa, ali nije upisao nijednu minutu jer je posao prvog golmana obavljao Irfan Can.

Međutim, nakon poraza u domaćoj utakmici protiv Alanyaspora (0:2) Can se sukobio sa navijačima, a klub je ekspresno reagovao. Goztepe je zvanično potvrdio da je Can udaljen iz ekipe i da je suspendovan.

- Irfan Can je isključen iz ekipe zbog nedisciplinovanog ponašanja nakon utakmice protiv Alanyaspora - saopćeno je iz Goztepea.

No, to nije jedina novost u timu u kojem je naš čuvar mreže. Mehmet Sepil, gazda Goztepea, povlači se iz kluba, a istovremeno u turskim medijima se pojavila informacija da je za kuovinu kluba zainteresovan Roman Abramovič, ruski oligarh i vlasnik Chelseaja, kojem su nametnute sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu.

A gdje ima dima, ima i vatre potvrđuje jučerašnja informacija da je luksuzna jahta povezana s Abramovičem od ponedjeljka usidrena u živopisnom mediteranskom ljetovalištu Marmaris na turskoj rivijeri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.