open-navfaktor-logo
search
Oduševio fanove
Khabib o poređenju sa Muhammadom Alijem: Obojica smo prvaci i muslimani...
Khabibu Nurmagomedovu se sviđaju usporedbe s bokserskom legendom Muhammadom Alijem.
16.09.2020. u 10:47
get url
text

S druge strane neporaženi UFC prvak smatra da su te usporedbe neprikladne, piše Fightsite. U jednom razgovoru za True Gym MMA komentarisao je usporedbe i oduševio svoje i Alijeve fanove.

- Samo ako pričamo o činjenici da smo obojica prvaci i muslimani, ali zbog svih onih stvari koje je on činio izvan ringa, s time me ne možete uspoređivati - kazao je neporaženi Dagestanac, dodavši:

- U danima kada je on bio prvak, on je bio druge rase, a tada su se u SAD-u loše odnosili prema tamnoputim osobama. Prema njegovim pričama, nisu ga htjeli ni posluživati u restoranima. Odbacio je svoju zlatnu medalju... Dosta je promijenio odnos prema svojoj rasi. Dakle, ne možete nas uspoređivati. Da bi to bilo moguće, morao bih se vratiti u njegovo doba, biti tamnoput i biti prvak.

Tek bi nakon toga vidjeli kako bih se ja nosio u takvoj situaciji i tek bi onda mogli pričati o nekakvoj usporedbi. Sviđaju mi se te usporedbe, ali mislim da su neprikladne - zaključio je Nurmagomedov.

Khabib je, spomenimo, trenutno u pripremama za svoju iduću odbranu titule, odnosno meč s Justinom Gaethjeom koji je rezerviran za 25. oktobar u Abu Dhabiju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.