open-navfaktor-logo
search
Edukativne radionice
Kids Time Festival: Djeca "odmjerila snage" sa specijalcima FUP-a
Ovo nesvakidašnje druženje, koje je proteklo u izuzetno opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, bilo je prilika da i djeca najneposrednije sudjeluju u prezentacijama te se upoznaju s pripadnicima Specijalne policijske jedinice i njihovim redovnim službenim aktivnostima
13.06.2019. u 19:18
get url
text

U sklopu edukativnih radionica "Kids Time Festivala", pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije (FUP) danas su predstavili vještine, neophodne u svakodnevnom radu, kao i opremu i naoružanje kojima raspolažu timovi te jedinice.

Štand FUP-a na platou Centra Skenderije u Sarajevu posjetio je veliki broj djece i starijih znatiželjnika koji nisu krili oduševljenje prikazanim sadržajima, odnosno stepenom profesionalnosti i umješnosti koje su federalni specijalci demonstrirali tokom vježbi samoodbrane i borilačkih vještina, te vježbi sa službenim psima.

To nesvakidašnje druženje, koje je proteklo u izuzetno opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, bilo je prilika da i djeca najneposrednije sudjeluju u prezentacijama te se upoznaju s pripadnicima Specijalne policijske jedinice i njihovim redovnim službenim aktivnostima.

Kako je Feni kazao pripadnik Specijalne policijske jedinice FUP-a, inspektor Željko Martić, druženje s najmlađim građanima prilika je da im se na zanimljiv i za njih prijemčiv način približi rad specijalaca i, generalno, sve ono što policajci rade, kako treniraju i odnose spram vlastitih obaveza.

{$galerijaFotografija}

Dodao je kako se druženja s djecom odvijaju u kontinuitetu te da se, pored manifestacija poput Kids Festivala, realiziraju i putem posjeta školama, te u sklopu "Dana otvorenih vrata".

Prisutnim mališanima su uručeni i prigodni pokloni - majice i kape sa logom FUP-a te druge simbolične nagrade.

U sklopu Kids Time Festivala od 8. juna do 22. jula na platou Skenderije bit će upriličene brojne kreativne radionice, prilagođene svim dječijim uzrastima, a u okviru tzv. 'Aleje dječije radosti'.

Kroz igru i druženje djeca će na toj manifestaciji imati priliku da izraze vlastitu kreativnost, da nauče nešto novo, upoznaju svoje vršnjake, te uživaju u aktivnostima koje su trenutno popularne među mladom populacijom.

Radi se o projektu edukativnog, zabavnog i socijalno-kulturnog karaktera, tokom kojeg će djeca, pored sudjelovanja u kreativnim radionicama, moći uživati u sportskim aktivnostima i takmičarskim igrama, te tako na najbolji način i sadržajno obogatiti vrijeme nastupajućeg školskog raspusta.

Druženje djece s pripadnicima Specijalne policijske jedinice FUP-a, 13.06.2019.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.