- U Hercegovini padavine uglavnom u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Intenzivnije padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu od 26 do 32 stepena Celzijusevih - naveli su u saopćenju.

U Sarajevu je danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 21 stepen.

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 12; Gradačac 15; Bugojno, Sokolac 16; Bihać, Bijeljina, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 17; Doboj, Prijedor, Sanski Most 18; Zenica 19; Banja Luka, Grude, Široki Brijeg 20; Mostar, Trebinje 21; Neum 24 stepena.

U nedjelju nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, s tim da se u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi očekuju u Krajini, ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Poslije podne i u večernjim satima bit će pljuskovi i grmljavina u Hercegovini, u zapadnim, jugozapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 16 do 20, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 26 stepeni.

Prvi dan nove radne sedmice također se prognozira oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prema kraju dana prestanak padavina i smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U utorak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 20 do 25, na jugu do 28 stepeni.

U srijedu nas očekuje sunčano vrijeme, ali poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.