open-navfaktor-logo
search
KCUS
Klinika za ortopediju postaje krovna kuća za sve sportske povrede
Klinika za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, zahvaljujući stručno osposobljenom medicinskom osoblju, postojećoj opremi i izvrsno  opremljenim operacionim salama, postaje prepoznatljiva po kvalitetu usluga i izvan granica naše zemlje
30.08.2018. u 16:10
get url
text
Na Klinici za ortopediju sve je više pacijenata iz RS-a

U ovoj se Klinici liječe pacijenti iz cijele BiH, a u posljednje vrijeme sve više pacijenata iz Republike Srpske se odlučuje za operaciju u KCUS-u.

Šef Klinike, prof. dr. Đemil Omerović, ističe da se radi kontinuirana edukacija kadra, te da operativni program i rad nikada nije doveden u pitanje. Dodaje da imaju odličnu saradnju s kolegama ortopedima i traumatolozima iz slovenačke Ortopedske bolnice Valdoltra, s kojima rade edukacije i zajedničke operativne zahvate.  

- Uvodimo mlade kolege u operativni program i nastojimo biti najbolja podrška u njihovom stručnom usavršavanju. Zahvaljujući izmještanju Klinike za fizijatriju i rehabilitaciju u zgradu u kojoj je i naša klinika, imamo efikasniju saradnju s kolegama fizijatrima, s kojima zajednički pratimo oporavak svakog pojedinog pacijenta – naveo je prof. dr. Omerović.

Ovog  mjeseca na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a operisana je reprezentativka BiH u džudou Aleksandra Samardžić. Ona, zbog povrede koljena, nije mogla oslanjati na desnu nogu, te joj je urađena artroskopija. Operaciju je radio tim ortopeda, predvođen dr. Edinom Kulenovićem, specijalistom ortopedske hirurgije.

- Radilo se o težoj povredi meniskusa, pa je urađena artroskopija. Operativni zahvat je protekao bez ikakvih komplikacija, a pacijentica  se odlično oporavlja. Očekujemo da bi u narednih desetak dana mogla da se vrati redovnim treninzima. Klinika za ortopediju KCUS-a je krovna kuća za sve ortopedske zahvate, a pogotovo za sportske povrede. Radimo timski, međusobno se konsultujemo, a takav rad daje najbolje rezultate – istakao je dr. Kulenović.

Aleksandra Samardžić za ljekare i osoblje Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a ima samo riječi hvale.

- Zahvalna sam dr. Kulenoviću i osoblju Klinike za ortopediju za uspješno urađen operativni zahvat i njegu tokom boravka u bolnici. Oporavak ide dobro i nadam se brzom povratku treninzima - kazala je Samardžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.