open-navfaktor-logo
search
Njemački stručnjak
Klopp: Liverpool je uvijek spreman da dovede pojačanje
Mislim da je ljetni prelazni rok zaista težak zbog različitih termina kada se u evropskim ligama završava, rekao je Klopp
03.12.2019. u 19:09
get url
text

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola rekao je, uoči januarskog prelaznog roka, da je njegov klub uvijek spreman da dovede pojačanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kloppova izjava uslijedila je nakon što je Josep Guardiola, menadžer Manchester Cityja isključio mogućnost dovođenja novih igrača tokom zimskog prozora, uprkos činjenici da ima slab izbor na poziciji beka.

- Nisam ovdje da bih govorio o planovima Manchester Cityja u prelaznom roku. Prvi put čujem da neće dovoditi pojačanja. Jesam li iznenađen? Nisam, ali nije ni važno. Ne razgovaramo o tome. Uvijek smo spremni i ako možemo uraditi nešto što će nam pomoći, pokušaćemo to i uraditi. Ako ne, onda nećemo - rekao je Klopp za britanske medije.

Većina menadžera nerado trguje u januaru zbog "napuhanih" iznosa koji se određuju za transfere. Međutim, Klopp nije siguran da zaista postoji razlika između zimskog i ljetnog prelaznog roka. Međutim, nije zadovoljan činjenicom što se ljetni prelazni rok završava prije nego u ostalim ligama u Evropi.

- Mislim da je ljetni prelazni rok zaista težak zbog različitih termina kada se u evropskim ligama završava. To je zaista teško. Vidjećemo kako će to ići u budućnosti, ali ljetni prelazni rok samo šteti engleskim klubovima. Ne pomaže im. To nije u redu - zaključio je menadžer Redsa.

Liverpool igra sjajno ove sezone. Nakon 14 kola prvi je na tabeli Premier lige sa 40 bodova, čak osam više od drugoplasiranog Leicestera. U Ligi šampiona je blizu plasmana u nokaut fazu, u Liga kupu Engleske je ušao u četvrtfinale, a nedavno je saznao i rivala u trećem kolu FA Cupa, a to će biti gradski rival Everton. Zanimljivo u srijedu uvečer u 15. kolu prvenstva Redsi će ugostiti Karamele, a susret počinje u 21.15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.