open-navfaktor-logo
search
"Znam da vas nije briga"
Klopp rigao vatru, ali zbog cenzure gledatelji u Engleskoj i Evropi nisu čuli njegovu izjavu
Liverpool je srušio Leicester, slavivši sa 3:0, a uprkos tome menadžer Redsa Jurgen Klopp bio je razjaren.
23.11.2020. u 11:07
get url
text

Ekipa Liverpoola je poput bolnice, njemački strateg je bez gotovo cijele odbrane, kapitena, najboljeg strijelca. Za povrede je Klopp okrivio nosioce TV prava. Nijemac je okogrčen što su njegovi fudbaleri, kao i ostali klubovi pretrpani rasporedom.

TV kuće insistiraju da se igraju sve utakmice i takmičenja klubova i reprezentacija zbog novca koji su uložili u prava prijenosa. Klopp se u izjavi za Sky obrušio na tu kući i BT Sport. Međutim, gledalji u Engleskoj i ostatku Evrope to nisu mogli vidjeti ni čuti. Svijet je za njegov monolog saznao zahvaljujući američkom NBC-u.

- Ako se vi i BT Sport ne dogovorite, mi smo svi gotovi. Ako nastavimo igrati srijedom i četvrtkom navečer u euro-kupovima i za reprezentacije, a onda subotom i nedjeljom u podne u Premiershipu, nisam siguran da ćemo sezonu završiti s 11 zdravih igrača. Znam da vas nije briga za to, to i je problem - rekao je Klopp.

- Ne govorim ovo samo zbog nas, Liverpoola, nego zbog svih igrača. Igrača Engleske koji idućeg ljeta predstavljaju ovu zemlju na Evropskom prvvenstvu. Evo, čini se da je za vikend Saka povrijedio koljeno na utakmici Premiershipa, nakon što je prije toga u samo sedam dana igrao čak tri utakmice za Englesku - obrazložio je Klopp.

Nijemac je poručio da dobija savjete da rotira igrače. Zapitao se koje, kada su mu ostala samo djeca.

Ovdje možete pogledati intervju koji je cenzurisan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.