open-navfaktor-logo
search
Novi detalji
Ko blokira transfer Edina Džeke u Juventus?
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, i ovog ljeta je glavna tema medija u Italiji.
10.09.2020. u 15:17
get url
text

VEZANI TEKST - Juve traži napadača: Italijani objasnili zašto je Džeko "bolji" od Zapate i Suareza

Dijamanta sele u Juventus, a pojedini mediji prošle sedmice čak su objavili da je posao završen. Međutim, Džeko je još igrač Rome, a kako piše Corriere dello Sport njegov transfer u redove Stare dame blokira Nicolo Zaniolo.

Italijanska zvijezda ponovo je povrijedila ligamente koljena (tek što se oporavio od iste povrede jednog koljena, sada je "stradala" druga noga).

U rimskom klubu svjesni su da bi bilo teško nadoknaditi odlazak dvije zvijezde (Zaniolo će pauzirati najmanje pola godine). Međutim, kako tvrdi isti izvor, svjesni su da bi bilo teško zadržati Džeku ako on zaista želi napustiti Rim.

Izvršni direktor Rome Guido Fienga najavio je kako je odluka na Dijamantu i da on, ako želi može napustiti klub za obeštećenje od najmanje 10 miliona eura.

Kao jedna od zamjena za Džeku pominjao se Milik iz Napolija, a sada je Romi preko agenta ponuđen i Olivier Giroud (ne rasplamsava maštu čelnika Rome jer bi zarađivao bi kao kapiten Zmajeva, a imaju i isto godina).

Podsjetimo, Džeko je žela Andrea Pirla, novog trenera Juventusa koji traži zamjenu za Gonzala Higuaina, na kojeg neće računati u predstojećoj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.