open-navfaktor-logo
search
Izbor selektora
Ko će naslijediti Vujoševićevog zamjenika Jasmina Repešu?
Sigurno da će, posebno zbog Mirze Teletovića, rad KSBiH sada biti u fokusu sportskih zbivanja, a samim tim i izbor novog selektora
23.10.2018. u 10:55
get url
text

Novi predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i bivši reprezentativac naše zemlje Mirza Teletović u medijskim istupima kazao je kako bi naša najbolja selekcija u narednim danima trebala dobiti selektora.

Duška Vujoševića u posljednjim mečevima reprezentacije BiH kratko je zamijenio Jasmin Repeša, no očito je jasno da hrvatski stručnjak i rođeni Čapljinac nije bio dugoročno rješenje za klupu košarkaških Zmajeva.

Prema nezvaničnim informacijama u konkurenciji za selektorsku poziciju nalazi se nekoliko imena. Kao glavni kandidati spominju se bivši košarkaških reprezentativac BiH Adis Bećiragić i aktuelni trener sarajevske Bosne Denis Bajramović.

Bećiragić je svoje trenersko ime stvorio radeći u Turskoj, gdje je proveo i najveći dio svoje igračke karijere, dok je Bajramović već radio u reprezentaciji BiH, i to kao pomoćnik Aci Petroviću, koji je naš nacionalni tim predvodio na Eurobasketu 2013. godine u Sloveniji. Kao jedan od potencijalnih kandidata spominje se i donedavni selektor Švedske Vedran Bosnić.

Novi saziv Upravnog odbora KSBiH označio je i početak domaćeg prvenstva, a koji je obilježio svojevrsni gaf kojim je Igokei, viceprvaku države, dozvoljeno da bez ikakvih konsekvenci ne nastupa u domaćem takmičenju, što je nezapamćen presedan u našoj košarci.

S obzirom na ova dešavanja sigurno da će, posebno zbog Mirze Teletovića, rad KSBiH sada ponovo biti u fokusu sportskih zbivanja u BiH, a samim tim i izbor novog selektora seniorske reprezentacije naše zemlje. Vremena za imenovanje nema mnogo, a zbog nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, za koje smo prokockali sve šanse, ime novog nacionalnog kormilara trebalo bi biti poznato do petka. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.