Novi predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i bivši reprezentativac naše zemlje Mirza Teletović u medijskim istupima kazao je kako bi naša najbolja selekcija u narednim danima trebala dobiti selektora.

Duška Vujoševića u posljednjim mečevima reprezentacije BiH kratko je zamijenio Jasmin Repeša, no očito je jasno da hrvatski stručnjak i rođeni Čapljinac nije bio dugoročno rješenje za klupu košarkaških Zmajeva.

Prema nezvaničnim informacijama u konkurenciji za selektorsku poziciju nalazi se nekoliko imena. Kao glavni kandidati spominju se bivši košarkaških reprezentativac BiH Adis Bećiragić i aktuelni trener sarajevske Bosne Denis Bajramović.

Bećiragić je svoje trenersko ime stvorio radeći u Turskoj, gdje je proveo i najveći dio svoje igračke karijere, dok je Bajramović već radio u reprezentaciji BiH, i to kao pomoćnik Aci Petroviću, koji je naš nacionalni tim predvodio na Eurobasketu 2013. godine u Sloveniji. Kao jedan od potencijalnih kandidata spominje se i donedavni selektor Švedske Vedran Bosnić.

Novi saziv Upravnog odbora KSBiH označio je i početak domaćeg prvenstva, a koji je obilježio svojevrsni gaf kojim je Igokei, viceprvaku države, dozvoljeno da bez ikakvih konsekvenci ne nastupa u domaćem takmičenju, što je nezapamćen presedan u našoj košarci.

S obzirom na ova dešavanja sigurno da će, posebno zbog Mirze Teletovića, rad KSBiH sada ponovo biti u fokusu sportskih zbivanja u BiH, a samim tim i izbor novog selektora seniorske reprezentacije naše zemlje. Vremena za imenovanje nema mnogo, a zbog nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, za koje smo prokockali sve šanse, ime novog nacionalnog kormilara trebalo bi biti poznato do petka.