Nezavisni blok

Ko će se najesti "bijelog hljeba": Puklo između Šepića, Ahmetovića i Sokolovića

Objavljeno: 08.11.2018. u 12:12

Stranka Nezavisni blok saopćila je danas da se ograđuje od svojih zastupnika u Parlamentu BiH Sadika Ahmetovića i Salke Sokolovića jer su njih dvojica među potpisnicima apelacije kojom se od Ustavnog suda BiH traži vraćanje takozvanog "bijelog hljeba"

- Povodom informacije koja se pojavila u javnosti da su dva zastupnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine iz Nezavisnog bloka, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, potpisali apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom se traži vraćanje takozvanog "bijelog hljeba", Nezavisni blok se jasno i nedvosmisleno ograđuje i osuđuje takav postupak, te poziva tu dvojicu zastupnika da povuku svoje potpise sa apelacije. 

Nezavisni blok, kao novi politički projekt, nastao je sa ciljem da se građanima ponudi nova nada i drugačija politika da skupa izgradimo poštenu državu za sve građane - saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Iz te stranke ističu da postupci poput takvih zahtjeva nisu u skladu sa osnovnim principima i djelovanjem Nezavisnog bloka, te će se oštro suprotstaviti takvom i sličnom djelovanju.

 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije