open-navfaktor-logo
search
Govorio za SN
Ko je sjedio na klupi Zmajeva: Prosinečki ne zna ni ko je Haris Medunjanin?!
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin u eri Roberta Prosinečkog oprostio se od dresa sa nacionalnim grbom.
23.04.2020. u 10:45
get url
text

Medunjanin je nedavno u javnosti objasnio kako njegov odnos sa "Žutim" nije bio na dobrom nivou.

- Kada smo bili u Bugarskoj, Prosinečki mi je rekao da prvu utakmicu neću igrati, ali da protiv Senegala hoću. Ja mu kažem da ga poštujem i da će biti kako on kaže, a kada sam 20 minuta ušao protiv Bugarske, samo je vikao na mene i šta god sam uradio, nije valjalo. Odmah sam znao da neću igrati protiv Senegala, kao što je i bilo, dobio sam pola sata na terenu i tu sam završio svoje u reprezentaciji - poručio je nedavno Medunjanin.

Sada je stigao i odgovor bivšeg bh. selektora, sa kojim su Zmajevi doživjeli blamažu u kvalifikacijama za EURO.

Prosinečki je kazao da uopće ne zna ko je Haris Medunjanin.

- Je li? Pa ja ne znam ni ko je on! Doista, ko je taj? Ma dajte, molim vas - rekao je Prosinečki za Sportske novosti, prenosi SportSport.ba.

Medunjanin je u dresu Zmajeva odigrao 60 mečeva i postigao devet golova. Sa selekcijom BiH nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

U izjavi za Sportske novosti trener turskog Kayserispora demantovao je nedavne informacije koje su se pojavile u medijima u Turskoj da bi se na kraju ove sezone mogao vratiti u selektorsku fotelju reprezentacije Azerbejdžana.

- Ma ne znam ko je to uopće napisao, nema ništa od toga, nikakve kontakte nisam imao ni s kim iz Azerbajdžana! Baš ni s kim. Nema to nikakve veze s istinom... - kazao je Prosinečki.

Prosinečki je tokom selektorskog mandata na klupi Zmajeva imao dosta zdravstvenih problema, zbog čega ovaj 51-godišnji stručnjak mora posebno voditi računa o sebi u vrijeme kada hara pandemija koronavirusa.

- Apsolutno se pridržavam svih mjera zaštite, svjestan sam da se ne smijem igrati sa zdravljem. Živim u klupskom kampu, u posvemašnjoj sam izolaciji, nigdje ne idem, ne napuštam kamp. Ovdje imamo sve što je potrebno za život, tu su klupski kuhari, čistačice... - naglasio je Prosinečki, te dodao kako "rezanja" plaća nije bilo, te da je klupska predsjednica Berna Gözbasi zadovoljna dosad ostvarenim rezultatima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.