Prisutni su bili predstavnici klubova KK Bosna, FK Sarajevo, FK Željezničar, ORK Bosna i RK Vogošća.

Sastankom je rukovodio ministar kulture i sporta u Vladi KS Kenan Alikadić, koji je naglasio da su njegovi pokušaji i aktivnosti usmjereni da se donese Zakon o statusu vrhunskih sportista. Prisutnim su se obratili i predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak, načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik, gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Zaključci sastanka su izrada strategije za sistematsko rješenje problema sporta u Kantonu Sarajevo, a ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, naglasio je da je nulti prioritet zakon o sportu na nivou kantona Sarajevo.

Prisutni su zaključili kako je neophodno osigurati novac za podršku sportskim kolektivima na nivou kantona kako bi mogli osigurati tekuće poslovanje i nesmetano krenuti u novu sportsku sezonu. U posebnom fokusu je bila trenutna situacija u nekadašnjem prvaku Evrope – Košarkaškom klubu Bosna. Studente su podržali načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić i gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka koji su osigurali novac za kotizacije za takmičenje u novoj sezoni. 

U narednom periodu bit će više govora o problemima u ostalim sportskim kolektivima, te će biti intenzivirane aktivnosti u cilju trajnog rješenja za funkcionisanje sportskih kolektiva u Kantonu Sarajevo, saopćio je KO SDA Sarajevo.