VEZANI TEKST - Hadžihafizbegovića smjenjuju zbog stranke, a Aleša Kurta da "uzjaše Murta", Trojkini stranački funkcioneri ne smetaju

- Očigledno je da će svako ko ne podržava Trojku ili ima drugačije mišljenje, biti izložen političkom progonu i medijskim napadima. Da stvar bude gora, u obračunu s našim najvećim i najnagrađivanijim glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem, i to samo zato što je u SDA, koriste se nedopustive političke zloupotrebe na način da se formalno "obaraju" izvještaji o radu.

Stranački aparačici NIP-a, Naše stranke i SDP-a ne libe se da ne usvoje izvještaj o radu Kamernog teatra 55, u vrijeme kada ovo pozorište pod rukovodstvom Hadžihafizbegovića bilježi izuzetne rezultate. Time su s pravom šokirani i uposlenici Kamernog teatra 55. Potpuno precizno su sramotnim nazvali ovakve postupke i odnos Trojke prema teatru koji je u posljednjih pet godina imao 18 premijera i odigrao više od 700 predstava, koje je pogledalo oko 120 hiljada ljudi, što na matičnoj sceni, što na gostovanjima po zemlji, regionu i inostranstvu - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

Dodaje se da "još licemjernije zvuči obrazloženje da Hadžihafizbegovića smjenjuju jer su 'nakon dvije godine shvatili' da je 'funkcioner SDA', ako se zna da je na čelu Narodnog pozorišta Sarajevo jedan od osnivača Naše stranke Dino Mustafić, kao i da se niz istaknutih kadrova Trojke nalazi na direktorskim pozicijama".

- Politički obračuni i medijska satanizacija neistomišljenika, očigledno su glavne "promjene iz temelja" koje je Trojka ponudila građanima, želeći skrenuti pažnju sa tajnih ugovora, kvarova na novim trolejbusima, nemogućnosti da rješava probleme odvoza smeća, gradskog saobraćaja i normalnog funkcioniranja života u Kantonu Sarajevo - zaključuje se u saopćenju KO SDA Sarajevo.