- Današnji izborni dan je protekao u relativno finoj atmosferi, bez nekih težih narušavanja izbornog procesa uz pojedinačne slučajeve. Mi u Koaliciji smo zadovoljni da su u najvećoj mjeri ispoštovane sve procedure koje su predviđene pri glasanju na biračkim mjestima, a posebno u ovakvoj epidemiološkoj situaciji da su građani iskoristili svoje pravo -rekao je Špago.

Prema prikupljenim podacima njihovih posmatrača, kako je kazao, izlaznost na izborima je oko 52 posto.

- Ovo nije konačan broj imajući u vidu da u taj procenat ne ulaze glasovi ljudi koji su glasali putem mobilnih i COVID timova - istakao je Špago.

Očekuje da će izlaznost biti veća nego na posljednjim održanim izborima.

- Koalicija za Mostar 2020 očekuje i da na nivou ove izlaznosti bude pobjednička koalicija u Gradu Mostaru. Mi smo očekivali da će izlaznost biti i nešto veća ali nismo nezadovoljni. Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj vezano za potreban broj glasova za naše daljnje aktivnosti u Gradskom vijeću i posebno prema izboru gradonačelnika Grada Mostara - pojasnio je Špago.

Pojasnio je da je Koalicija očekivala da zajedno sa drugima koji hoće podržati izbor gradonačelnika računa na 18 vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću. 

- Mi smo za saradnju sa BH blokom i drugim strankama koje žele izgrađivati Mostar kao jedinstven grad koji je dovoljno širok za sve građane Grada Mostara - dodao je Špago.