open-navfaktor-logo
search
Nakon izbora
Koalicija za Mostar 2020: Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj
Koordinator Koalicije za Mostar 2020 Šerif Špago izjavio je večeras, nakon zatvaranja biračkih mjesta, da je prema prikupljenim podacima od njihovih posmatrača, izlasnost na izborima oko 52 posto, javlja Anadolu Agency (AA).
20.12.2020. u 20:29
get url
text

- Današnji izborni dan je protekao u relativno finoj atmosferi, bez nekih težih narušavanja izbornog procesa uz pojedinačne slučajeve. Mi u Koaliciji smo zadovoljni da su u najvećoj mjeri ispoštovane sve procedure koje su predviđene pri glasanju na biračkim mjestima, a posebno u ovakvoj epidemiološkoj situaciji da su građani iskoristili svoje pravo -rekao je Špago.

Prema prikupljenim podacima njihovih posmatrača, kako je kazao, izlaznost na izborima je oko 52 posto.

- Ovo nije konačan broj imajući u vidu da u taj procenat ne ulaze glasovi ljudi koji su glasali putem mobilnih i COVID timova - istakao je Špago.

Očekuje da će izlaznost biti veća nego na posljednjim održanim izborima.

- Koalicija za Mostar 2020 očekuje i da na nivou ove izlaznosti bude pobjednička koalicija u Gradu Mostaru. Mi smo očekivali da će izlaznost biti i nešto veća ali nismo nezadovoljni. Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj vezano za potreban broj glasova za naše daljnje aktivnosti u Gradskom vijeću i posebno prema izboru gradonačelnika Grada Mostara - pojasnio je Špago.

Pojasnio je da je Koalicija očekivala da zajedno sa drugima koji hoće podržati izbor gradonačelnika računa na 18 vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću. 

- Mi smo za saradnju sa BH blokom i drugim strankama koje žele izgrađivati Mostar kao jedinstven grad koji je dovoljno širok za sve građane Grada Mostara - dodao je Špago.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.