open-navfaktor-logo
search
Prvostepena komisija
Koji klubovi su dobili licencu za nastup u Premijer ligi BiH, Sloboda u problemima?
Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Sarajevu, a polako "cure" informacije i prvi rezultati.
27.04.2022. u 16:41
get url
text

Kako piše Sport1 licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH i naredne sezone po svemu sudeći dobio je FK Željezničar, mada treba još sačekati zvaničnu informaciju.

Kako nezvanično saznaje Sport1, licencu su dobila još četiri kluba, a to su, očekivano, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Borac i FK Sarajevo. 

S s druge strane SportSport navodi kako je bez licence ostala FK Sloboda, dok su svi ostali klubovi dobili dozvolu za nastup u bh. eliti.

VEZANI TEKST - Hoće li Željezničar dobiti licencu za nastup u PLBiH naredne sezone?

Ostaje, ipak, da sačekamo zvanične informacije, jer su se i ranijih godina dešavala iznenađenja na ovakvim sjednicama, navodi Sport1

Drugostepena komisija za licenciranje FSBiH, po potrebi, sjednicu će održati najkasnije do 31. maja 2022. godine. Za razliku od prošle godine, žalbeni rok je sada 15, umjesto osam dana.

Iz FSBiH nisu mogli potvrditi nikakve informacije pozivajući se na "sporazum o čuvanju povjerljivosti" koji su potpisali s premijerligašima. Pojasnili su kako će sve informacije biti dostupne javnosti tek nakon što odluke Prvostepene komsije za licenciranje budu dostavljene klubovima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.