open-navfaktor-logo
search
DK FSBiH
Koliko je Čelik kažnjen zbog prekida derbija protiv Željezničara?
Šest premijerligaških klubova kažnjeno je sa ukupno 23.000 KM 
17.08.2019. u 15:30
get url
text

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odražala je sjednicu na kojoj je za šest premijerligaških klubova izrekla ukupne kazne od 23.000 KM.

"Najgore" je prošao zenički Čelik koji će zbog incidenta u prošlosubotnjem derbiju protiv Željezničara u kasu Saveza morati uplatiti 8.000 KM. Zeničani su kažnjeni zbog propusta u organizaciji utakmice, koja je u drugom poluvremenu bila i prekinuta jer su domaći navijači staklenim bocama gađali gostujućeg trenera Amara Osima.

Horde zla su kasu Sarajeva "olakšale" za 6.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na meču protiv tuzlanske SLobode.

Nešto "bolje" prošao je Željezničar, koji je kažnjen sa ukupno 5.000 KM zbog neprimjerenog ponašanja navijača na tri premijerligaške utakmice (protiv Mladosti 2.000 KM, Zrinjskog 1.500 KM i Čelika 1.000 KM). Uz to, sa 500 KM je kažnjen i Adin Mulaosmanović, službeni predstavnik Plavih.

Banjalučki Borac kažnjen je sa 2.000 KM, i to na osnovu Člana 79. Disciplinskog pravilnika N/FSBiH, u kojem piše:

- Ko javno vrijeđa ljudsko dostojanstvo drugog po osnovu rase, boje, nacije, religije, jezika ili počini neki drugi diskriminirajući čin ili pokazuje vidove ekstremističke ideološke propagande, kao i ko ističe simbole ili geste političkog karaktera.

Sa po 1.000 KM kažnjeni su Široki Brijeg i Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.