VEZANI TEKST - Mesut Özil u transu zbog velikog prijatelja: Dame i gospodo - Kolašinac efekt!

Trijumf tima iz Gelsenkirchena poklopio se povratničkim debijem Seada Kolašinca, koji je Rudare u subotnjem meču predvodio kao kapiten.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine nako utakmice se posebno zahvalio jednom igraču. Upravo on je, prema mišljenju Zmaja, bio ključan za pobjedu.

- Naporno smo radili ove sedmice, što ste mogli vidjeti. Zahvaljujemo golmanu Ralfu Fährmannu što nas je održao u igri s dvije ili tri sjajne obrane u prvom poluvremenu. Znali smo da ćemo imati svoje šanse i da ćemo ih morati iskoristiti, i uspjeli smo - kazao je Kolašinac, te dodao:

- Prije početka susreta rekao sam saigračima da moramo biti pravi u osnovnim stvarima, startovima, presingu i jednostavnim dodavanjima. Naši bijeli šorcevi su bili prljavi nakon utakmice. To je ono što trebalo i što želimo gledati.

Schalke je pobjedom nad Jarčevima Mainzu prepustio posljednje mjesto na tabeli, no pred Rudarima je grčevita borba za opstanak.

- Radujemo se pobjedi, ali nakon malo odmora slijede pripreme za novu utakmicu. U svlačionici smo je jasno dogovorili, pred nama je još 19 utakmica, a ovo je bio tek mali korak za nas - rekao je bh. reprezentativac nakon utakmiceza zvaničnu internet stranicu Schalkea.