open-navfaktor-logo
search
Humanost na djelu
Komšije prikupile više od 20.000 maraka i omogućile operaciju bolesnoj ženi
Za potrebe operacije ugradnje vještačkih kukova Azemini Sinanović (66) iz sela Vrhpolje, nadomak Sanskog Mosta, prikupljeno je više od 20.000 maraka.
15.10.2021. u 09:24
get url
text

Prema riječima Tehvida Mahića, koordinatora ove humanitarne akcije, odazvao se veliki broj mještana ovoga sela, kako onih koji žive kod svojih kuća, tako i onih koji su danas razasuti širom svijeta.

- Azemina je od rođenja invalid i čitav život vezana je za invalidska kolica. U posljednje vrijeme, međutim, imala je velikih zdravstvenih problema i trpjela velike bolove, pa je bilo neophodno da se podvrgne operativnom zahvatu i ugradnji vještačkih kukova - kazao je Mahić, pišu Nezavisne.

Dodao je da zbog skromnih socijalnih primanja nije bila u mogućnosti da plati troškove operacije, pa su joj u pomoć pritekli komšije i drugi mještani.

- Akciju je pokrenulo lokalno udruženje žena, koje djeluje u našem selu, a nije trebalo mnogo  vremena da se uključe naši Vrhpoljčani od kojih veliki broj živi i radi u Njemačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji i drugim evropskim zemljama - kazao je Mahić.

Prema njegovim riječima, prikupljeni novac bit će dostatan da se obavi operativni zahvat, te da se potom Sinanović uputi na liječenje u neko od domaćih banjskih lječilišta. Inače, Mahić je posjetio Azeminu, koja je trenutno smještena u jednom staračkom domu u Sanskom Mostu gdje su joj osigurani adekvatna skrb i njega.

- Presretna sam što su moji Vrhpoljčani ovo uradili za mene, sada znam da nisam sama i to mi daje dodatnu snagu. Hvala svima koji su omogućili moje liječenje - kazala je vidno uzbuđena Azemina Sinanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.