open-navfaktor-logo
search
EURO 2020
Konačan rasplet u "grupi smrti": Remi evropskih i svjetskih prvaka, Mađari namučili Elf
Utakmice trećeg kola grupe F, koje su ponudile zanimljiv fudbal, okončana je grupna faza Evropskog prvenstva.
23.06.2021. u 22:57
get url
text

Duel aktuelnih svjetskih i evropskih prvaka, reprezentacija Francuske i Portugala, okončan je remijem, a rezultat je glasio 2:2.

I drugi meč trećeg kola grupe F između Mađarske i Njemačke ponudio je mnogo uzbuđenja. Na kraju je i ovaj duel koji se igrao na Allianz Areni završen identičnim rezultatom kao i duel u Budimpešti - 2:2.

Francuzi su večerašnjim remijem ovjerili prvo mjesto u grupi F.

Portugal je poveo u 31. minuti iz jedanaesterca. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Cristiano Ronaldo, kojem je ovo bio ukupno 20. gol na evropskim i svjetskim prvenstvima. Kapiten Portugalaca tako je izbio na vrh liste najboljih golgetera na velikim takmičenjima.

VEZANI TEKST - Niko kao Cristiano Ronaldo: Najbolji strijelac u historiji evropskih i svjetskih prvenstava

U sudijskoj nadoknadi španski arbitar Antonio Mateu Lahoz ponovo je pokazao ja bijelu tačku, ovoga puta u korist Francuske. Siguran egzekutor bio je Karim Benzema, kojem je ovo bio prvi gol u dresu Galskih pijetlova još od oktobra 2015. godine.

Nakon samo dvije minute igre u drugom poluvremenu Benzema se pogodio za totalni preokret Francuza, no slavio je tek poslije provjere VAR-a.

U 60. minuti bilo 2:2, a izjednačenje Portugalcima donio je kapiten Ronaldo, novim udarcem s bijele tačke, trećim kojeg je večeras dosudio Lahoz.

Do kraja meča bilo je još nekoliko dobrih prilika. Posebno vrijedi izdvojiti pokušaj Pogbe koji je Rui Patricio zaustavio uz pomoć stative. Samo minut kasnije odbranio je i udarac Antoinea Griezmanna, no do kraja je ostalo 2:2.

U drugom susretu grupe F, koji se igrao na Allianz Areni, Mađarska je zamalo šokirala Njemačku. Mađari su u dva navrata imali prednosti, ali je remi od 2:2 na kraju bio dovoljan Elfu za drugo mjesto u grupi i plasman u osminu finala.

Mađari su poveli golom Szalaija u 11. minuti, što je i bio rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

U 66. minuti Havertz je donio izjednjačenje domaćinu poslije asistencije Hummelsa, no samo što su krenuli s centra Mađari su stigli do nove prednosti. Szallai je ovog puta asistirao Schaferu.

Njemačku je od bruke i eliminacije pred vlastitom publikom spasio Goretzke iz 84. minute za konačnih 2:2.

Na Evropskom prvenstvu sada slijede dva dana pauze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.