open-navfaktor-logo
search
Vanredni press
Konaković nastavlja sa pritiskom na zastupnike, na meti sada Bibija Kerla
Ponovo se osvrnuo na priču o pečatu, te potvrdio još jednom da je on taj koji ga je uzeo
16.01.2020. u 11:12
get url
text

Zastupnik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je na vanrednoj press konferenciji prekinutih sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, da sve što se danas događalo nije iz "glava Čelika, Devića i Kerle već njihovih nalogodavaca".

-Zakazat ćemo nastavak sjednice o privremenom finansiranju. Pozvat ćemo sve sindikate, uposlenike, sve međunarodne i domaće faktore, građane da izvrše pritisak ne na Čelika, Devića i Kerlu, već na njihove nalogodavce. Ne znam imaju li oni ruke? Ne znam da li su isplatili ove koji dižu ruke? Da li su osigurali potrebnu većinu nakon što ih je napustila Jasna Duraković? – kazao je Konaković.  

Ponovo se osvrnuo na priču o pečatu, te potvrdio još jednom da je on taj koji ga je uzeo.

-Zamislite šta bi se desilo da sam tim ljudima dao pečat. Zamislite, po članu 15 Zakona o pečatu krivično bih danas odgovorao da sam dozvolio zloupotrebu pečata ljudima koji su sa ulice protokolom sazvali sjednicu sa 18 ruku. Šta da se Dodik ponaša kao Čelik u Sarajevu? Pozivam još jednom Komšića, Nenadića, Radončića, Izetbegovića, Zvizdića, jesu li normalni da to ovi ljudi rade u Sarajevu? Mnogo je ovo opasnija priča od onoga što rade Mirza Čelik, Mahir Dević i Bibija Kerla - istakao je Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.