Sarajevo

Kongres NBL: Ibrahim Hadžibajrić ostaje predsjednik, poznati i potpredsjednici

Objavljeno: 29.09.2019. u 14:28

Delegati su potvrdili aktuelno Predsjedništvo stranke koje je dopunjeno sa tri nova člana

Na prvom Kongresu Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) održanom danas u Sarajevu dopunjen je Statut stranke koji definira djelovanje stranke u šest bosanskohercegovačkih regija, s posebnim akcentom na općine i gradove koji su najbliži i najviše čine za život običnog građanina.

Delegati su potvrdili aktuelno Predsjedništvo stranke. Za predsjednika stranke potvrđen je Ibrahim Hadžibajrić te potpredsjednici Muhamed Ramović, Vehida Fazlić, Sead Džafić, Zlatko Hujić, Jusuf Arifagić, Lejla Begović-Hadžibajrić, Nermin Pećanac, Naida Delibašić, Šefik Bukalo, Emina Kiseljaković, Sinan Sinanović i Osman Mušić, a izabrana su i tri nova člana Edim Kadić, Slobodan Šoja i Sedin Spahić.

Hadžibajrić koji je otvorio kongres kazao je da je ideja NBL-a o izgradnji snažne i stabilne države jednakih prilika za sve njene građane bilježi konstantni rast.

- U dvije godine postojanja učinili smo velike stvari, postali smo značajan politički subjekt u nekoliko kantona, a cilj nam je povećati kapacitet i tako ostvariti još bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima za godinu dana - kazao je predsjednik NBL-a.

Prezentirani su dosadašnji rezultati i aktivnosti stranke od osnivanja do danas te je izraženo zadovoljstvo postignutim rezultatima na prošlogodišnjim općima izborima s obzirom da se radi o prvom nastupu ove političke opcije na nekim izborima u BiH, saopćeno je iz stranke.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije