open-navfaktor-logo
search
Obavezan karantin
Korona-skandal u redovima Bayerna: Žene fudbalera prekršile strogi protokol
Fudbaleri Bayerna, novog-starog prvaka Njemačke, krivi su za ozbiljnu povredu pravila korona-protokola. Ustvari, oni su indirektni krivci.
14.05.2021. u 21:35
get url
text

Njemački velikan napravio je ozbiljnu povredu pravila koja je za finiš sezona odredio DFL, a prema kojem se svi timovi trebaju nalaziti u karantinu.

Bavarci finiš sezone provode na jezeru Chiemsee, južno od Munchena. U svemu ne bi bilo ništa sporno da fudbalerima Bayerna u posjetu nisu stigle supruge, djevojke i članovi porodice, što nije dozvoljeno korona-protokolom koji je na snazi.

- Okružni ured Traunsteina danas je dobio danas informaciju u trening-kampu Bayerna nalaze članovi porodica i partnerice igrača koje su dupotovale u Grassau. Istina je, treniranje za profesionalne sportiste je moguće. Međutim, nije dozvoljeno smještaj članova porodice u hotel koji nemaju nikakve veze sa trenažnim procesom - navodi se u saopćenju Okružnog ureda Traunstein.

U Njemačkoj niko nije zaštićen, pogotovo ako krši pravi, pa makar to bio i veliki Bayern.

Supruge i djevojke fudbalera Bayerna odmah su morale napustiti hotel u kojem boravi njemački velina.

- Sve osobe koje ne pripadaju igračkom kadru i stručnom štabu moraju napustiti hotel - jasno su poručile lokalne vlasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.