open-navfaktor-logo
search
Novi podaci
Koronavirus potvrđen kod još sedam osoba u RS-u, troje preminulo
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS-u, u posljednja 24 sata testirano je 213 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod sedam osoba u ovom entitetu.
26.05.2020. u 11:21
get url
text

Radi se o četiri muške i tri ženske osobe, od kojih su jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banje Luke, dvije iz Kotor-Varoši i jedna iz Bosanskog Novog.

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o tri muškarca, starije životne dobi iz Banje Luke, Bosanske Dubice i Skender-Vakufa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U RS-u se od novog virusa korona do sada se oporavilo ukupno 791 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 24.841 osoba. Do sada je potvrđeno 1.371 slučaj virusa korona, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u RS-u je 140.

U RS-u pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.