Izabranice selektora Miloša Pavlovića večeras će dočekati Crnu Goru, a tri dana kasnije gostuju selekciji Luksemburga. U ovoj grupi igra još i selekcija Švicarske.

- Crna Gora je favorit, ali to ne znači da ćemo se mi povući. Imamo određene kvalitete koje ćemo probati iskoristiti na terenu. Vjerujem u uspjeh, ako ništa da protiv Crne Gore pokažemo karakter o kojem pričamo, a pobjeda bi nam donijela zaista mnogo. Protivnik ima kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, ali sigurno je da se unaprijed nećemo predati - izjavio je Pavlović.

Tim menadžer selekcije BiH Razija Mujanović naglašava da su zajedništvo i kompaktonost najveća odlika selekcije BiH, te da u dobroj atmosferi bh. reprezentativke mogu doći do pobjede, dok povratnica u dres selekcije BiH Melisa Brčaninović vjeruje da mladost i želja za dokazivanjem mogu biti prednost BiH u susretu protiv Crne Gore.

Na EP će se plasirati pobjednici osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmica BiH - Crna Gora na rasporedu je večeras od 20 sati u dvorani Hills na Ilidži. Ulaz na ovaj meč je slobodan, a osiguran je i direktan TV prijenos na kanalu Sport klub 6 HD.