open-navfaktor-logo
search
Prvenstvo BiH
Košarkaška sezona počinje za vikend, jedan meč u u direktnom TV prijenosu
Nova sezona Prvenstva BiH za košarkaše počinje utakmicama prvog kola koje se igraju predstojećeg vikenda.
13.10.2021. u 14:09
get url
text

VEZANI TEKST - Obavljen žrijeb, poznato kada počinje košarkaška sezona u BiH

Prema žrijebu koji je održan 5. oktobra u prvom kolu sastaju se Sloboda – Široki (17 sati), Radnik – Bratunac (19), Promo – Leotar (19), Posušje – Bosna Royal (19). Ova četiri susreta na rasporedu su u subotu, a utakmica Mladost - Čelik (19) igra dan kasnije, dok je sastav Zrinjskog slobodan u prvom kolu.

Derbi kola između Slobode i Širokog u tuzlanskom Mejdanu bit će u direktnom televizijskom prijenosu na BHT1.

O tome da li će se eventualne promjene desiti u neposredno pred početak sezone pitali smo Amera Čolaka, generalnog sekretara KSBiH.

- Osnov za sve je da Upravni odbor KSBiH riješi situaciju iz prošle sezone, odnosno da verifikuje odluke koje se tiču Final Foura za prvaka Bosne i Hercegovine - kazao je Čolan za Faktor.

VEZANI TEKST - Teletović: Ne investiramo novac, upravljamo ligom, Berbić: Stid me je

Koliko god komplikovano i zamršeno izgledala cijela situacija, ukoliko UO riješi postojeći problemi, timovi postignu dogovor, koji očito postoji, jer je iz KSRS saopćeno da kod klubova s područja ovog bh. entiteta postoji interes da igraju domaće prvenstvo, novi žrijeb se ne bi morao održavati.

- Jednostavno bi kao posljednji par prvog kola dodao duel Borac - Spars - objasnio je Čolan, kojem su neke stvari, koje se tiču učeštva bh. timova u regionalnom takmičenju nejasne.

- Pitanje je kako naši klubovi igraju Regionalnu ligu kada nas niko iz ABA lige niko ništa nije ni pitao, niti smo šta potpisvali jer Upravni odbor daje tu dozvolu. Na osnovu čega igraju ti igrači? - pita se generalni sekretar KSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.