Utorak, 14.07.2020.

Pripreme na Ilidži

Košarkaški Zmajevi spremaju se za turnir u Kini, Bosnić otkrio malu promjenu plana

Srećom po Bosnića među njegovim izabranicima nema ozbiljnijih povreda, a selektor se nada da će tako i biti do kraja priprema

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za nastup na turniru u Kini. Najbolji bh. košarkaši okupili su se prije četiri dana na ilidžanskom hotelu Hills, koji odnedavno ima odličnu dvoranu, koju su "otvorili" upravo izabranici selektora Vedrana Bosnića.

Sudeći prema onome što se moglo vidjeti u uvodnim minutama današnjeg treninga među bh. reprezentativcima vlada odlična atmosfera.

"Coach" Bosnić na ovo okupljanje nije pozvao sve najbolje bh. košarkaše, odlučio ih je poštedjeti, već je pozive uputio igračima u čiju formu i kvalitet se želio uvjeriti, te ocijeniti jesu li upravo oni kalibar za tim kakav želi imati u budućnosti.

Srećom po Bosnića među njegovim izabranicima nema ozbiljnijih povreda, a selektor se nada da će tako i biti do kraja priprema.

- Sve koje vidite su zdravi i iskreno se nadam da će tako ostati do kraja priprema - kratko nas je informisao selektor dok se pripremao za početak treninga, te dodao:

- Planirao sam u Kinu voditi 12, ali smo odlučili da će put Azije krenuti 13 igrača kako bi imali što širi roster.

Prema ranije određenom planu reprezentacija BiH 9. jula u ranim jutarnjim satima putuje na turnir u Kinu gdje će ostati sve do 23. jula.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh