open-navfaktor-logo
search
Hibrid na čekanju
Koševo pod sniježnim prekrivačem: Gdje će Sarajevo ugostiti Zrinjski?
Krajem decembra prošle godine stadion Koševo dobio je novi travnjak u sklopu projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH" koji zajedničkim snagama provode Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i lokalne zajednice.
30.01.2023. u 21:02
get url
text

Na najvećem bh. stadionu nikla je nova travnata površina, ali svi radovi nisu okončani jer hibrid nije prošiven, a kada će biti - ne zna se.

{$galerijaFotografija}

Na Koševu se danas ne radi apsolutno ništa, teren je pod sniježnim prekrivačem pa se postavlja pitanje da li će Fudbalski klub Sarajevo i na startu proljetnog dijela sezone domaće mečeve igrati van glavnog grada BiH.

Do nastavka takmičarske godine ostalo je manje od mjesec. Sarajevo u 20. kolu dočekuje tim Zrinjskog. Kako sada stvari stoje, Mirza Varešanović će debitovati u Zenici.

Pitanje je i šta će biti s jesenas prolongiranim gradskim derbijem. Sarajevo je upravo zbog radova na Koševu tražilo odgodu duela sa Željom, FSBiH im je udovoljio, a novi termin je 8. mart.

Rekonstrukcija travnjaka na Koševu počela je u prvoj polovini augusta 2022. godine. Vrijednost projekta iznosi 2.487.405 KM.

Nove terene za sada su dobili Borac i Velež, a u novom ruhu je i stadion Tušanj jer su radovi na prošivanju hibrida ovih dana privedeni kraju. Za odigravanje utakmica zeleno svjetlo mora dati FSBiH. Nedavno je krenula i rekonstrukcija stadiona Pod Bijelim brijegom u Mostaru, a Zrinjski je objavio da će domaće utakmice igrati u Čitluku.

Stadion Asim Fehratović Hase, radovi na terenu, 30.01.2023.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.