open-navfaktor-logo
search
Najzanimljiviji transferi
Kraj prijelaznog roka: Manchester United doveo napadača
Zimski prijelazni rok u najjačim evropskim ligama završio je danas.
31.01.2020. u 09:19
get url
text

U Njemačkoj su transferi bili mogući do 18 sati, u italijanskoj Serie A do 19, Španiji i Francuskoj do 23 sata, a u Engleskoj do ponoći. Najzanimljivije transfere u Ligama petice mogli ste pratiti na portalu Faktor.ba.

00.00 sati. Kraj prijelaznog roka. Manchester United u posljednji tren doveo je napadača. Nigerijac Odion Ighalo stigao je na posudbu iz Shanghai Shenhue do kraja sezone. Riječ je o 30-godišnjaku koji se vraća u Englesku poslije tri godine provedene u Kini. Od 2014. do 2017. igrao je za Watford.

21 sat. Završeno je trgovanje u Njemačkoj i Italiji.

20.53 sati. Ajdin Hasić nakon potpisa za Bešiktaš ide na kaljene u Ümraniyespor, potvrdio je slavni klub. Opširnije OVDJE.

20.05 sati: U finišu prijelaznog roka kompletiran je i transfer Emre Cana. On se skrasio u Borussiji Dortmund. U Bundesligi će nastupati kao pozajmljen član Juventusa.

20.01 sati: Marko Pjaca odlazi iz Juventusa. Stara dama je ovog hrvatskog krilnog napadača poslala na posudbu u Anderlecht, gdje će imati priliku da oživi karijeru.

18.57 sati:  Barcelona je kupila veznjaka Matheusa Fernandesa Siqueira, koji će se pridružiti Kataloncima 1. jula 2020. godine. Barcelona je brazilskom Palmeirasu platila sedam miliona eura, bonusi iznose tri miliona eura, a igrač će potpisati petogodišnji ugovor. Otkupna klauzula je 300 miliona eura.

18.24 sati: Leipzig je na posudbu doveo defanzivca Angelina iz Manchester Cityja. Španac se u ljeto 2019. pridružio Građanima iz PSV Einhovena. Ove sezone je igrao samo šest puta u Premiershipu, a ima i jedan nastup u Ligi prvaka.

17.01 sati: Gervinho, jedan od najbržih napadača u Italiji "pobjegao" je sa Apenina. Već tri dana ne dolazi na treninge. Posljednji put je viđen prije četiri dana kada je obavijestio svoje poslodavce iz Parme da ima ponudu i od tada mu se gubi svaki trag.  Navodno ga želi Al-Sadd SC, koji trenira Xavi Hernandez. Parma sutra gostuje kod Cagliarija, a Gervinho nije u konkurenciji.

16.54 sati: Miloš Stanojević karijeru nastavlja u Turskoj. Veznjak Sarajeva potpisao je za Ankaragucu. Transfer je potvrdio Bordo klub. Opširnije OVDJE.

16.04 sati: Ervin Zukanović se vratio u Italiju. Iskusni defanzivac potpisao je za SPAL. Opširnije pročitajte OVDJE.  

15.11 sati: Ajdin Hasić, dragulj bh. fudbala, stigao je u redove istanbulskog velikana i potpisao za Bešiktaš. Parafirao je vjernost na 4,5 godine, a za taj period zaradit će oko pet miliona KM. Opširnije pročitajte OVDJE.

14.30 satiYannick Carrasco vratio se u Atletico Madrid iz kineskog Daliana. Španski mediji pišu da se belgijski 26-godišnji ofanzivac u Madrid vratio nakon što je koronavirus počeo harati Kinom.

13.15 sati: Smail Prevljak, povremeni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u narednoj polusezoni nosit će dres Eupena. Naš napadač u redove belgijskog tima stigao je na posudbu iz Salzburga, gdje se nije izborio za ozbiljniju minutažu.  

13.06 sati: Barcelona je potvrdila dovođenje 20-godišnjeg Portugalca Francisca Trincaoa iz Brage za oko 60 miliona KM (31 milion eura). Ofanzivac će stići u klub 1. jula, a klub mu je u ugovor stavio otkupnu klauzulu od milijardu KM (500 miliona eura).

12.22 sati: Emre Can stigao je u Dortmund. Veznjak Juventusa igrat će na posudbi do kraja sezone, nakon čega će "žuto-crni" imati obavezu da ga otkupe za 30 miliona eura. Can će potpisati petogodišnji ugovor s Milionerima.

11.42 sati: Cedric Soares do kraja sezone igrat će na posudbi u Arsenalu. Desni bek koji je rođen u Njemačkoj ima i portugalsko državljanstvo. Za selekciju Portugala odigrao je 33 utakmice i postigao jedan pogodak. Ove sezone zabilježio je 19 nastupa za Southampton, a postigao je jedan pogodak i zabilježio jednu asisteciju.

11.07 sati: Sky Sport javlja kako je Tottenham postigao dogovor s  Chelseajem, pa će francuski napadač Olivier Giroud karijeru nastaviti u redoima gradskog rivala. Za iskusnog Spursi će biti treći londonski klub, prije Chelseaja igrao je za Arsenal.

10.59 sati: Brojni engleski mediji pišu kako predsjednik Tottenhama Daniel Levy vjeruje da je njegov klub Real Madridu uputio dovoljno dobru ponudu zbog koje će se Gareth Bale ponovo vratiti u redove tima iz kojeg je 2013. za nešto više od 100 miliona eura prešao u redove španskog velikana.

10.15 sati: Juan Iturbe vraća se u Serie A. Bivši napadač Rome i Verone potpisat će za Genou. Jutros je stigao na medicinske preglede, a potom će potpisati ugovor. Paragvajski reprezentativac, rođen 1993. godine, prošle sezone igrao je u meksičkoj ekipi Pumas.

9 sati: Kada su u pitanju bh. fudbaleri očekuje se da danas bude završen tranesfer Ervina Zukanovića u SPAL, o čemu je Faktor sinoć pisao.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.