open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Kreće izgradnja kuća za 23 povratničke porodice u Bratuncu i Milićima
Izgradnjom i rekonstrukcijom  stambenih objekata ostvaruje se minimum uslova za povratak raseljenih i izbjeglih osoba na prijeratna mjesta boravka.
29.06.2020. u 11:00
get url
text

Tako su 23 povratničke porodice, kao i porodice u stanju potrebe, iz općina Bratunac i Milići potpisale ugovore o izgradnji ili rekonstrukciji stambenih objekata sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem i načelnicima ovih općina.

- Poseban je osjećaj kada rješavate trajno stambeno pitanje, potpisivanjem ugovora sam dobio i novu nadu za boljim životom ovdje u Bratuncu. Time sam ovjerio svoje opredjeljenje da sa svojom djecom gradimo budućnost koja će biti ljepša od naše prošlosti. Okrećemo se novim izazovima i rješavanju novih životnih pitanja -  kazao je jedan od potpisnika današnjeg ugovora, Kasim Mehmedović.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta, korisnici su odabrani putem javnog poziva i preporukama lokalnih zajednica.

- Dio korisnika projekta Saudijski fond za razvoj će dobiti stambene jedinice po sistemu "ključ u ruke" jer je projekat tako postavljen, dok će drugi dio korisnika dobiti građevinski materijal kako bi dovršili svoje kuće. Porodicama koje su slabijeg imovinskog stanja treba pomoći oko ugradnje materijala kako bi što prije završili sa radovima. Nakon što su riješili stambeno pitanje, potrebno je da prate i druge naše javne pozive u održivom povratku i na taj način bi im naša podrška olakšala život u njihovim mjestima življenja - zaključio je ministar Ramić

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je oko 760 hiljada KM, saopćilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.