Za Ibrahima Šehića, golmana fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, 2020. godina počela je sjajno.

Prije dva dana uplovio je u bračne vode i oženio dugogodišnju djevojku Merjem Tufekčiju, a u zimskom prijelaznom roku mogao bi napraviti i transfer karijere.

Kako pišu Daily Star naš reprezentativac na meti je Aston Ville i West Hama. Dvije ekipe koje se bore za opstanak u engleskoj eliti spremne su platiti obeštećenje od 3,3 miliona KM (1,5 milion funti) kako bi već u januaru osigurali Šehićev potpis. Prvi golman naše reprezentacije trenutno nosi dres turskog drugoligaša Erzuruma s kojim ima ugovor do ljeta ove godine.

Sigurno je da bi i turski klub pristao na ovaj iznos, jer će Šehić na kraju sezone biti slobodan igrač i moći će napustiti klub bez obeštećenja.

Zanimljivo, eventualni Šehićev transfer u Englesku indirektno bi "pogurao" Asmir Begović. Njegov Bournemouth ne želi ga pustiti u ekipu koja im je konkrent u borbi za opstanak, pa su se Aston Villa i West Ham okrenuli reprezentativnom saigraču.

Šehić je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru, odakle je 2011. godine prešao u Mersin, a dvije godine kasnije otišao je u Qarabag (Azerbejdžan) odakle je i stigao u Erzurum.