open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Krezo: Zbog glupih grešaka dobili smo dva crvena kartona, to se ne smije ponoviti
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom u Zenici od Srbije okončala je najuspješnije kvalifikacije u historiji.
14.04.2021. u 21:37
get url
text

Srbija je slavila rezultatom 3:1, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. BiH je povela, a gosti preokrenuli.

Drugo poluvrijeme proteklo je bez golova, ali su viđena tri isključenja.

Prvo bh. golman Darko Milanović u 32. minuti zbog prekršaja dobija crveni karton, a minutu poslije sudija iz igre isključuje i reprezentativca Srbije Jovana Lazarevića. U 38. minuti i"pocrvenio je i drugi golman reprezentacije BiH Stanislav Galić.

- Prije svega čestitam reprezentaciji Srbije na zasluženoj pobjedi. Očekivali smo da završimo kvalifikacije bez poraza i nažalost u tome nismo uspjeli. Nismo dobro stajali na početku i protivnik je imao inicijativu. Bez obzira na to prvi smo došli do prednosti, ali je Srbija iskoristila pad koncentracije kod naših igrača i praktično u minuti su postigli tri gola - rekao je selektor BiH Ivo Krezo i nastavio:

- Drugo poluvrijeme je bilo bolje s naše strane, protivnik nije imao prilika, ali ni mi nismo uspjeli da iskoristimo naše šanse. Žao mi je što smo zbog glupih grešaka dobili dva crvena kartona. Takve stvari nam se ne smiju ponavljati.

Podsjećamo da je Bosna i Hercegovina okončaka kvalifikacije na prvom mjestu u grupi, izborivši plasman na Evropsko prvenstvo, prvi put u historiji,

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.