open-navfaktor-logo
search
Futsal
Krezo: Želimo biti prvi i izbjeći baraž
Nakon četverodnevnih priprema u Zenici, selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivo Krezo poslije večerašnjeg treninga odabrat će 14 igrača s kojima će nastupiti na kvalifikacijskom turniru za Evropsko prvenstvo 2022. godine, koji se od 29. januara do 1. februara igra u Gradskoj arena “Husejin Smajlović” u Zenici.
28.01.2020. u 17:16
get url
text

BiH će u sklopu kvalifikacijske grupe A biti domaćin selekcijama Švicarske, Kipra i Gibraltara, a pobjednik grupe naredne će godine igrati u sljedećem krugu kvalifikacija, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa šansu za nastavak takmičenja tražiti kroz nastup u baražu, koji se igra u aprilu ove godine.

- Ostao nam je još taj jedan trening, nakon kojeg ću sa stručnim štabom odabrati igrače koji će igrati ove kvalifikacije. Već je ranije otpao Srđan Ivanković, koji je došao na okupljanje, ali je nakon pregleda kod doktora Anela Okića ustanovljeno da njegova povreda zadnje lože zahtijeva mirovanje- kaže selektor Krezo, koji dodaje da nema potrebe da bilo šta rizikuju.

Po posebnom je programu proteklih je dana trenirao Marijo Aladžić, kojeg su, kaže selektor Krezo, dozirali kako bi bio spreman za nastup.

- Svi su ostali zdravi i spremni za nastup. U kvalifikacije ulazimo kao favoriti, ali ulogu favorita trebamo pokazati i na terenu. Znamo svoje i kvalitete naših rivala, ali se nadam da ćemo biti prvi te izbjeći baraž - ističe Krezo.   

BiH sutra, u 16.00 sati, kvalifikacije otvara protiv Kipra, dok u 19.00 sati igraju Švicarska i Gibraltar. U četvrtak, 30. januara, igraju Kipar – Švicarska (16.00) i BiH – Gibraltar (19.00), a u subotu, 1. februara, Gibraltar - Kipar (15.00) te BiH - Švicarska (19.00).

Spisak bh. tima za kvalifikacije, sa kojeg će večeras otpasti još jedan igrač: Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Emir Omerhodžić (Centar Zamm MC), Ivan Ivanković (Mostar SG Staklorad), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Avdo Huskanović (Kaskada), Mirko Hrkać (Square Dubrovnik, Hrvatska), Amer Džindić (Kaskada), Sabahudin Petak (Sloga Gornji Vakuf), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Stakload), Darko Milanović (Salines), Samir Gosto (Mostar SG Staklorad), Fadil Seferović (Centar Zamm MC), Dejan Trifković (Salines) i Ibrahim Hršumović (Centar Zamm MC).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.