open-navfaktor-logo
search
Novih 98 slučajeva
Krizni štab TK donio nove mjere: Rad ugostiteljskih objekata ograničiti do 23 sata
Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, imajući u vidu aktualnu epidemiološku situaciju, zatražio je od gradova i općina na području TK da izmijene odluke o komunalnom redu, radnom vremenu objekata ili druge potrebne akte, s ciljem da se radno vrijeme ugostitelja ograniči do 23.00 sata.
22.10.2020. u 17:23
get url
text

Također, od gradskih i općinskih inspekcija je zatraženo da, u saradnji sa policijskim stanicama i kantonalnom inspekcijom, aktivno učestvuju u kontroli rada ugostiteljskih objekata i pridržavanja svih naredbi i preporuka koje su na snazi. Od policije i inspekcija je zatraženo i da reaguju na najave o organizaciji predizbornih skupova, te da u slučaju kršenja važećih naredbi i preporuka kriznih štabova postupaju u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Krizni štab je od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, gradskih i općinskih sanitarnih inspekcija zatražio i da vrše kontinuirani nadzor sprovođenja mjera unutar poslovnih subjekata, sredstava javnog prijevoza, upravnih organa općina, gradova i kantona te ostalih organizacionih jedinica.

Od Rektorata Univerziteta u Tuzli i privatnih univerziteta i fakulteta zatraženo je da Kriznom štabu Ministarstva zdravstva TK u roku od sedam dana dostave krizne planove fakulteta i akademija te je Univerzitetu u Tuzli i Ministarstvu obrazovanja i nauke TK preporučeno da organizaciju praktične nastave u zimskom semestru, odnosno prvom polugodištu usklade sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.