Mladen Krstajić nedavno je dobio otkaz na klupi reprezentacije Srbije, a sada se posvetio obavezama u Radniku, gdje obavlja funkciju predsjednika Bijeljinaca.

Krstajić se osvrnuo na žrijeb parova prvog kola kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu i protivnika Radnika - Spartak iz Trnave.

- Izlazak u Evropa ligu veliki je uspjeh za Radnik (Bijeljinci "uskočili" umjesto Željezničara koji nije dobio licencu, op. a.), s obzirom na to da smo mi jedna mala i skromna sredina, koja nastoji da se kroz fudbal afirmiše. Činjenica je da smo po organizaciji i budžetu daleko ispod nivoa Spartaka iz Trnave, ali nastojat ćemo da se u što boljem svjetlu prikažemo sportskoj i fudbalskoj javnosti U BiH i regionu. Sjetimo se utakmica od prošle godine kada je Spartak eliminisao Zrinjski u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a onda je dobro namučio i Crvenu zvezdu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu - kazao je Krstajić za službenu stranicu Radnika.

Kazao je kako su uvjeti u kojima radi Radnik van sportskih normi ovog ranga takmičenja.

- Kada se spomene naš godišnji budžet od nekih 300.000 do 400.000 KM i pri tome iz godine u godinu taj budžet je sve manji, svi vas gledaju u nevjerici. Velika je ovo zasluga svih struktura u Radniku, počevši od klupske uprave, administracije, a posebno ogroman posao odradili su stručni štab i igrači kojima pripada svako poštovanje i najveća zasluga. Dosta smo osporavani u medijima, ali mi smo jedna mala i kompaktna cjelina koja želi da napreduje iz godine u godinu i tu nas ne može niko zaustaviti. Rezultat nam nije bitan koliko nam je bitna naša afirmacija u najmasovnijem takmičenju u Evropi - poručio je Krstajić.