open-navfaktor-logo
search
Protiv rasizma
Krunićev Milan pokrenuo zanimljivu akciju pred derbi sa Interom
Fudbal je snažan primjer snage jedinstva i timskog rada. Raznolikost, inkluzija i tolerancija jačaju snagu tima, kluba i društva u cjelini, rekao izvršni direktor Rossonera Gazidis
21.09.2019. u 12:14
get url
text

Fudbalski klub Milan odlučio je uoči večerašnjeg derbija sa gradskim rivalom Interom pokrenuti antirasističku akciju, formiranje radne grupe, kao odgovor na nedavne rasističke incidente u Serie A, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pred subotnji duel na stadionu San Siro osvanuo je slogan "Derbi protiv rasizma", kao dio kampanje Rossonera.

Romelu Lukaku, napadač Intera bio je vrijeđan majmunskim glasanjem od strane navijača Cagliarija, dok je izvodio penal tokom utakmice Serie A igrane 2. septembra.

- Italijanski fudbal mora se probuditi. Fudbal je snažan primjer snage jedinstva i timskog rada. Raznolikost, inkluzija i tolerancija jačaju snagu tima, kluba i društva u cjelini. Vjerujemo da imamo obavezu da učinimo sve što je moguće u vezi sa problemom rasizma - kazao je Ivan Gazidis, izvršni direktor Milana.

Nova radna grupa razvit će program aktivnosti za povećanje svijesti, praćenje i rješavanje rasističkog ponašanja na društvenim mrežama i na stadionima, kao i promovisanja raznolikosti i inkluzije.

Veliki milanski derbi igraće se u subotu uvečer sa početkom u 20.45 sati na stadionu San Siro. Inter u derbi ulazi kao lider Serije A nakon tri odigrana kola sa devet bodova, dok je Milan sedmi sa tri boda manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.