open-navfaktor-logo
search
John Konchar
KSBiH se raspitivao za NBA igrača, ali...
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pokušao je angažovati Johna Konchara, NBA igrača koji nosi dres Memphis Grizzliesa.
22.07.2022. u 22:20
get url
text

Potvrdio je to Darko Rajaković, pomoćni trener ovog NBA kluba, tokom gostovanja u košarkaškom podcastu s Lukom i Kuzmom.

Rajaković je na pitanje da li je Konchara naučio naš jezik, a odgovorio je da se za njegove usluge interesovao i KSBiH.

- Njegov deda je srpskog porijekla, ali nisu sigurni da li je iz Like, Hrvatske ili Bosne. Nažalost, deda mu je ostavio baku kada je Johnov otac imao tri godine. Momak je fantastičan i dosta voli svoje korijene. Naučio sam ga nekoliko riječe, otprilike onih što ih prvo naučimo - kazao je Rajaković, dodavši:

- Mene su zvali iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, iz Hrvatske. Svi živi su zvali, pokušavali da nađu kontakt sa njim. Ali, mislim da za sada kod njega ne postoji pretjerano interesovanje. Ipak je on rođen tamo, odrastao tamo... - objasnio je Rajaković.

Konchar je rođen 22. marta 1996. godine u West Chicagu, Illinois (SAD). Visok je 196 cm, a težak 95 kg. U Memphis je stigao 2019. godine. Kao srednjoškolac igrao je za West Chicago, a zokom studentskih dana nosio je dres Purdue Fort Wayne. Osnovna pozicija mu je bek-šuter.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.