Nakon velike pobjede na gostovanju u Rigi, gdje su savladali Latviju (62:61), naši momci tražit će drugi trijumf koji bi im otvorio vrata završnoj smotri najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Voljni momenat, definitivno je na strani Zmajeva, koji će u Mejdanu imati veliku podršku, s obzirom na to da je dvorana već rasprodata.

- U Latviji smo odigrali dobru odbranu, bili smo pozitivni na plus pet i minus 12. Taj karakter moramo zadržati. Grčka je iskusna reprezentacija koju respektujemo, ali idemo na pobjedu - rekao je selektor Vedran Bosnić u najavi utakmice, dodavši:

- Siguran sam da će Tuzlaci prepoznati našu energiju koju donosimo iz Latvije gdje smo pobijedili u teškoj utakmici. Ta atmosfera je naša prednost i moramo da je iskoristimo i da damo svi svoju energiju i da poginemo tamo ako treba.

Naglasio je da naš tim morati igrati drukčije nego u Rigi.

- Grke krasi jedna statička košarka pet na pet. Imat ćemo drugačiju utakmicu nego što smo imali u Latviji. Mi njih moramo napasti i biti mnogo agresivniji i mnogo više trčati od njih da nadoknadimo taj kvalitet koji oni imaju, a mi nemamo u tolikoj mjeri. Tako da će to biti fizička utakmica s dosta fokusa i da napravimo što manje grešaka - kazao je Bosnić.

Utakmica BiH - Grčka igra se u 20 sati uz direktan TV prijenos na Nova Sport.