Petak, 23.10.2020.

Burno na granici

Lakše povrijeđeno nekoliko migranata i policajaca

FOTO: ANADOLIJA

Migranti su večeras puno agresivniji i preko policajaca BiH gađali su kamenjem i flašama policajce Hrvatske, kazala je Sanela Dujković

U policijskoj intervenciji, migranti, koji su se nalazili na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pomjereni su na oko 100 metara od granice.

Intervenisala je i Hitna pomoć jer među migrantima ima i povrijeđenih. Policijski službenici su naredili da migranti uklone šatore koji su se nalazili u neposrednoj blizini mosta, tačnije granice između BiH i Hrvatske, na kojem su se cijeli dan nalazili pripadnici policije dviju zemalja. 

Policija je, kako se moglo vidjeti, privela nekoliko osoba. 

Granični prijelaz Maljevac još uvijek je blokiran, a na granici su još uvijek pripadnici hrvatske policije, koji su postavili i metalnu ogradu. 

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković izjavila je za Faktor da je povrijeđeno nekoliko migranata i policajaca u općem metežu koji se odvija na graničnom prijelazu Maljevac.

- Migranti su pokušali da pređu na drugu stranu mosta i tom prilikom bilo je naguravanja. Migranti i policajci koji su učestvovali u ovom pokušaju prolaza prema Hrvatskoj lakše su povrijeđeni. Migranti su večeras puno agresivniji i preko policajaca BiH, gađaju kamenjem i flašama policajce Hrvatske. Da bi se sve stavilo pod kontrolu i ne dođe do većih problema na graničnom prijelazu morat će se poduzeti mjere kako bi se oslobodio nesmetan prolaz na ovom graničnom prijelazu - pojasnila je Dujković.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh