open-navfaktor-logo
search
Nova medalja za BiH
Lana Pudar juniorska prvakinja Evrope na 100 metara leptir
Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u disciplini 100 metara leptir.
11.07.2021. u 18:03
get url
text

Lana je trijumfovala s rezultatom 57.56 sekundi. Iza sebe je ostavila dvije Ruskinje, Dariju Klepikovu (58.07) i Anastasiiju Markovu (58.73), koje su bile ispred nje u dva prethodna finala. Ipak, supertalentovana bh. plivačica ovoga puta je došla na svoje, pa ćemo po prvi put u Rimu stajati na vrhu pobjedničkog postolja.

Za djevojku rođenu u Mostaru 2006. godine ovo je treće odličje na kontinentalnom šampionatu koje se danas završava u Rimu. Pudar se prethodno okitila srebrenim medaljama u disciplinama 200 i 50 metara leptir, uz srušene nacionalne rekorde u seniorskoj konkurenciji u obje discipline.

Naredni nastup za fantastičnu mladu plivačicu bit će na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje će sigurno biti jedna od najmlađih učesnica.

Bosna i Hercegovina od 20.03 sati ima priliku osvojiti još jednu medalju, a u finalu na 800 metara slobodno nastupa naš Jovan Lekić koji je u dosadašnjem toku EP-a osvojilo po jednu srebrenu i bronzanu medalju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.