open-navfaktor-logo
search
Čudesna Mostarka
Lana Pudar: Maštala sam o medalji, fenomenalan je osjećaj biti na pobjedničkom postolju
Lana Pudar, najbolja bh. plivačica i osvajačica bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, stigla je u Sarajevo.
23.12.2021. u 18:42
get url
text

Mostarka, koja ima 15 godina, a svojim nastupima u posljednje vrijeme oduševila je plivački svijet, održala je konferenciju za medije na kojoj se javnosti obratila zajedno sa trenericom Alenom Ćemalović i predsjednikom Kluba vodenih sportova Orka Damirom Đedovićem.

- Hvala vam što ste došli u velikom broju, podrška mi mnogo znači. Maštala sam o osvajanju medalje i fenomenelan je osjećaj naći se na pobjedničkom postolju. Zadovoljna sam svojim trkama. Sav rad i trud se isplatio. Hvala puno - kazala je Lana Pudar, dodavši: 

- Želja u budućnosti? Želja mi je da na još mnogo velikih takmičenja predstavljam BiH. Medalja na Olimpijskim igrama je san svakog sportiste, pa i moj. I naravno, želja mi je da Mostar dobije olimpijski bazen. Do kraja godine imam još prvenstvo BiH, a nadam se da ću dobiti par slobodnih dana. 

I Alena Ćemalović ponosna je na Lanu, ali i ostatak bh. tima, koji je nastupio na SP-u u Abu Dhabiju.

- Lijepo je nakon skoro mjesec da se vratimo kući. Lijepo je na ovakav način završiti godinu. Iman Avdić i Lana Pudar su budućnost plivanja u BiH, ali i regiji.

Ne mogu reći da nam medalja nije bila cilj. Tek smo se u septembru počeli pripremati za mali bazen. I ona finalna trka u petak je bila njena sedma trka. U šest trka smo uspjeli da je unaprijedimo. Biti u bazenu sa ženama nije mala stvar, morate biti posebno hrabri da odgovorite na način kako je Lana odgovorila.

{$galerijaFotografija}

Zajedno smo proveli 170 dana, nismo morali toliko da budemo odvojeni od kuće, ali nismo imali bazen u Mostaru, tako da smo bili prinuđeni. Naredne godine imamo dva evropska i dva svjetska prvenstva, a kako bismo se najbolje pripremili moramo imati osnovne uvjete za rad, a to je bazen u Mostaru - kazala je Alena Ćemalović, dodavši da je glavni cilj u narednoj godini nastup na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Japanu.

VEZANI TEKST - Lana Pudar u BiH donijela medalju sa Svjetskog prvenstva

I Damir Đedović je govorio o neophodnosti da Mostar dobije bazen, kako bi Lana Pudar imala lakše uvjete za treninge.

- Napravite nam bazen u Mostaru i bit će još Lana Pudar - kazao je Đedović, dodavši da izgradnja olimpijskog bazena košta oko 12 miliona KM.

Lanu Pudar večeras će u Mostaru dočekati i njeni sugrađani, koji će joj se na taj način odužiti za sjajne nastupe na Svjetskom prvenstvu.

Lana Pudar, Aerdrom, 23 12.2021
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.