Larisi Cerić srebro na Svjetskom prvenstvu u Marakešu

Objavljeno: 12.11.17 u 21:40

Najbolja bh. džudašica Larisa Cerić nastavila je sa sjajnim nastupima, a ovog vikenda bh. olimpijka se okitila srebrenom medalju u marokanskom gradu Marakeš, gdje je održano je Svjetsko prvenstvo "open" kategorije, što je najprestižnija kategorija u džudo sportu.

Detalj s borbe između Larise Cerić i Snyman Unele  (Južna Afrika) FOTO: IJF.ORG
Detalj s borbe između Larise Cerić i Snyman Unele (Južna Afrika) FOTO: IJF.ORG

- Cerić je napravila nevjerovatan podvig i ostvarila najbolji rezultat ikada za neovisnu Bosnu i Hercegovinu u olimpijskim indivudalnim sportovima, srebrena svjetska medalja - saopćeno je iz Judo saveza BiH.

Larisa je u prvom kolu bila slobodna, a u drugoom je savladala Snyman Unele (Južna Afrika). Treće kolo je prošla pobjedom nad Aguilar Ellannis (Kuba), te je u polufinalnom meču bila bolja od Sevelkouls Tessie (Holandija). Finalni meč je izgubila od prve nositeljice svjetske ranking liste Asahina Sarah iz Japana, koja je od Larise teža 50 kilograma.

Predsjednik JSBIH i trener Larise Cerić, Branislav Crnogorac i generalni sekretar JSBIH Arijana Jaha, ranije su u medijima najavljivali možda i najuspješniju sezonu svojih repereznativaca, što se na kraju i pokazalo istinitim, osvajanjem srebrene medalje Larise Cerić na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Cerić je svojoj kolekciji medalja dodala i upravo osvojenu svjetsku seniorsku medalju, a podsjetit ćemo da Larisa ima sedam evropskih medalja i jednu zlatnu svjetsku juniorsku medalju.