open-navfaktor-logo
search
Izdriblao poslodavce
Lažirao telefonski poziv kako bi pobjegao sa potpisa ugovora
Kada je Grosicki izašao da se "javi na telefon" niko nije ni slutio šta će se zapravo desiti
02.09.2018. u 13:54
get url
text
Kamil Grosicki

Ljetni prelazni rok okončan je posljednjeg dana mjeseca augusta, a jedna od navjerovatniji priča vezanih za transfere fudbalera ovoga ljeta stiže iz Turske.

Glavni akteri su Bursaspora, koji je želio da na dvogodišnju pozajmicu dovesti iskusnog Poljaka Kamila Grosickog.

Krilni napadač, koji je inače pod ugovorom s engleskim Hullom, dobio je dozvolu kluba da pređe u Bursu i u petak se činilo kako je potpis ugovor samo puka formalnost.

Grosicki je prije nekoliko dana otputovao u Tursku gdje ga je dočekao veliki broj navijača Bursaspora. Poljak nije skidao osmijeh s lica i činilo se da je sretan što će karijeru nastaviti u ovom klubu.

Niko nije mogao ni slutiti šta će se desiti u samom finišu prelatnog roka. U četvrtak ujutru Poljak je došao u trening centar Bursaspora, a nakon što je obišao krug i upoznao se s budućim saigračima otišao je na ljekarske preglede.

Ljekarski pregled prošao je bez problema i ostao je samo potpis. Bursa je organizovala zvanično predstavljanje, pozvan je veliki broj novinara, ali sve je propalo uz scenario koji se može okarakterisati kao filmski.

I dok je sve bilo skoro spremno za ozvaničenje saradnje, Grosicki je rekao predsjedniku kluba da mora da izađe na nekoliko minuta jer ga neko uporno zove na mobilni telefon.

Kada je Grosicki izašao da se "javi na telefon" niko nije ni slutio šta će se zapravo desiti, prenosi B92. Sve je trajalo više od deset minuta i već su mnogi počeli da se pitaju gdje je fudbaler nestao. Otišli su da ga potraže, a od njega nije bilo ni traga ni glasa. Pokušali su da ga dobiju na telefon, ali nisu uspjeli i nikome nije bilo jasno šta se dešava.

Sat vremena kasnije dobili su informaciju da je Grosicki sjeo u auto i pobjegao, te da se ukrcao u avion i krenuo nazad za Englesku.

- Tražili su nam da odmah isplatimo kompletan novac za dvije godine. Rekli smo im da nemamo namjeru da to učinimo, ali i da jednostavno nemamo toliko novca - saopćili su iz turskog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.