Hrvatska

Lažna diploma u Istri: "Učiteljica" radila 30 godina, htjela biti i direktorica

Objavljeno: 06.06.2019. u 10:45

Osim što se na temelju lažne diplome fakulteta kojeg nije završila zaposlila u Bujama, učiteljica se u nekoliko navrata prijavljivala na konkurs za radno mjesto direktorice škole

FOTO: Index

U Osnovnoj školi "Mate Balota" u Bujama prije otprilike mjesec  otkrivena je lažna diploma ženske osobe. Potvrdio je to i direktor te odgojne i obrazovne ustanove Dražen Hinek, koji je nedavno proveo reviziju diploma i svjedodžbi među svojim zaposlenicima, po uputi Ministarstva obrazovanja i nauke. Vlasnica krivotvorene isprave u Bujama radila je u razrednoj nastavi više od 20 godina. Koliko je poznato, to je prvi slučaj falsificirane isprave u Istri.

- Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti u vezi sa slučajem. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama državnog tužioca u Pazinu - kazao je direktor Hinek.

Osoba s krivotvorenom diplomom, rekao je Hinek, više nije zaposlena u OŠ "Mate Balota" Buje. Naglasio je da je on trenutno u svom prvom mandatu direktora i da bi radije pričao o nekim drugim, ljepšim stvarima koje se tiču škole, te da po pitanju lažne diplome nema daljnjih komentara, piše Glas Istre.

S nevažećom diplomom na mjestu učiteljice razredne nastave bila je, nezvanično se saznaje, zaposlena više od 20, gotovo 30 godina. Osim što se na temelju lažne diplome fakulteta kojeg nije završila zaposlila u Bujama, učiteljica je s tim krivotvorenim dokumentom naknadno upisala, ali i završila dodatni stepen pedagoškog usmjerenja. Također, u nekoliko se navrata prijavljivala na konkurs za radno mjesto direktorice, ali Školski odbor je nikad nije izabrao na tu funkciju.

S obzirom na to da je osnivač osnovne škole u Bujama, o svemu je obaviještena i Istarska županija. Iz Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu kazali su da ih je o lažnoj diplomi obavijestio direktor, ali da ne mogu komentirati slučaj jer je trenutno u toku postupak.

Izvor:   Glas Istre

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije